Catalunya Diari

Teresa Velasco, millor nota de les PAU a Lleida: Vull fer divulgació científica per la televisió i docència

Vol estudiar un doble grau de Matemàtiques i Enginyeria de Dades a la UPC

La millor nota de les PAU a les comarques lleidatanes ha estat per a la Teresa Velasco, una veïna d'Artesa de Segre (Noguera) que assegura que vol fer matemàtiques des dels 6 anys. «Em van fascinar les sumes i les restes», explica, i voldria estudiar el doble grau de Matemàtiques i Enginyeria de Dades en un centre d'alt rendiment de la UPC.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Així i tot, per poder entrar en aquest doble grau ha de superar uns exàmens de la mateixa universitat que reconeix que no li van anar gaire bé perquè estava «nerviosa».

Pla mig de la millor nota de les PAU a les comarques lleidatanes, Teresa Velasco, al seu institut. Imatge del 28 de juny de 2021.
Imatge de la Teresa Velasco, al seu institut. | LleidaDiari.cat

El seu referent és Tomàs Molina

En cas que no pugui accedir al doble grau desitjat, assegura que estudiarà Física i Matemàtiques a la UB. Al que es vol dedicar ho té molt clar. «El meu referent és Tomàs Molina, vull fer divulgació científica per la televisió perquè m'agrada molt parlar en públic, fer xerrades i dedicar-me a la docència», relata. 

Teresa Velasco, ha cursat el batxillerat tecnològic a l'institut 'Els Planells' d'Artesa de Segre. L'estudiant ha tret un 10 en tots els exàmens, excepte a castellà, que ha tret un 9,5. «Quan vaig sortir dels exàmens, li vaig dir a la professora quin resultat creia que havia tret i els he encertat tots», diu rient. Tot i això, reconeix que quan anaven passant els dies «vaig començar a dubtar». 

La Teresa estava a casa de la padrina quan van sortir les notes. «Vam anar a passejar i la meva millor amiga em va dir que ja havien sortit les notes», explica. Així i tot, no va voler mirar-ho i va preferir esperar que arribessin els seus pares per mirar-les perquè li fessin suport si eren dolentes. «Van trigar mitja hora», es queixa entre somriures, però «va ser una sorpresa molt agradable».


Comentaris

envia el comentari