Catalunya Diari

Un terratrèmol de 2,7 sacseja alguns punts del Pirineu de Lleida aquesta nit

El sisme ha tingut lloc just entre la frontera de Catalunya i Aragó

Imatge d'un sismògraf detectant un terratrèmol
El terratrèmol ha estat percebut a la Val d'Aran i a l'Alta Ribagorça | Arxiu

Un terratrèmol d’intensitat 2,7 graus a l’escala de Richter ha sacsejat aquesta passada nit les comarques de la Val d’Aran i l’Alta Ribagorça. L’epicentre del sisme ha tingut lloc a Osca, just a la frontera entre Catalunya i Aragó, i ha estat percebut en aquestes dues comarques catalanes sense que hi hagi constàncies de danys materials, segons informa l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

El moviment de terres va tenir lloc a les 21:12h de la nit del diumenge, 13 de desembre, al nord-est de la localitat de Montanui, a la zona de la Ribagorça aragonesa, a una profunditat de 0 quilòmetres, cosa que explicaria per què s’ha percebut malgrat que ha estat un sisme de baixa intensitat.

La zona del Pirineu és molt propensa a aquests tipus de fenòmens geològics. De fet, els terratrèmols acostumen a ser de baixa intensitat, sovint sense ser percebuts, però, de tant en tant, algun dels sismes són més intensos i poden arribar a causar alguns danys materials, tot i que fa molt temps que no es recorda cap situació de danys personals. 

De fet, un dels sismes més notoris dels darrers dos anys va tenir lloc el passat dia 3 d’abril de l’any 2019. En aquella ocasió, el terratrèmol va tenir epicentre a prop de la Seu d’Urgell i va ser d’una intensitat força important, de 4,3 graus. En aquella ocasió, el moviment de terres va ser tan intens que es va arribar a sentir a tota l’àrea de Barcelona i, fins i tot, a diverses comarques de Tarragona.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Es va tractar d’un sisme força general i, malgrat que no va causar danys materials, va provocar un gran ensurt a milers de persones que van veure com, a molts quilòmetres de distància, es movien cadires i objectes dels prestatges de casa, especialment a les plantes més elevades dels edificis.


Comentaris

envia el comentari