Catalunya Diari

El territori demana solucions per la carretera Castelldans-Torrebesses, part de l'Eix Transversal de Ponent

Aquest Eix viari apareix al Pla Territorial Parcial de Ponent des del 2007, però no s'ha executat i la Generalitat indica que estudiarà incloure'l a pròxims pressupostos

La comunitat de municipis de les Garrigues Altes, així com la del Segrià Sec, fa anys que denuncia el mal estat de la carretera que connecta Castelldans, a les Garrigues, amb Torrebesses, al Segrià. Reclamen que la Diputació de Lleida o la Generalitat n'assumeixin la titularitat, que ara és municipal, i hi executin obres de millora. Aquest tram forma part de l'Eix Transversal de Ponent recollit al Pla Territorial Parcial de Ponent del 2007. En resposta, el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, indica que considera essencial i estratègica la configuració d'aquest eix viari que connectaria l'A-2, a Bellpuig, amb la C-12 o l'Eix de l'Ebre, a Torrebesses, i vertebraria les comunicacions nord-sud a les Garrigues i diu que s'estudiarà amb vista a pròxims pressupostos.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El Pla Territorial Parcial de Ponent aprovat pel Govern el 2007 defineix l'Eix Transversal de Ponent. Aquesta via connectaria la plana d'Urgell amb les Terres de l'Ebre, des de l'A-2 a Bellpuig, seguint el traçat de la C-233 passant per les Borges Blanques i continuant des de Castelldans per una carretera local fins a Torrebesses i després per la C-12 fins a Maials, enllaçant així amb la C-12 o Eix de l'Ebre. A més a més, a les Borges Blanques també connectaria amb l'N-240 i l'AP-2. L'Eix Transversal de Ponent també milloraria la mobilitat per l'interior de les Garrigues i vertebraria les comunicacions viàries nord-sud en aquesta comarca.  

Imatge de la carretera entre Castelldans i el Cogul, el 28 de novembre del 2021
Imatge de la carretera entre Castelldans i el Cogul | LleidaDiari.cat

Tant el tram de la C-233 entre Bellpuig i Castelldans com el de la C-12 entre Torrebesses i Maials són titularitat de la Generalitat. En canvi, el tram d'uns 15 quilòmetres que discorre entre Castelldans i Torrebesses, passant pel Cogul i Granyena de la Garrigues, i que permetria configurar l'Eix Transversal de Ponent és una pista asfaltada i la titularitat és municipal.

Les comunitats de municipis de les Garrigues Altes i del Segrià Sec fa anys que denuncien el mal estat d'aquest tram de carretera local, sobretot entre el Cogul i Granyena, i assenyalen que amb els pressupostos de què disposen els consistoris per on passa no poden fer front a les millores que requereix la via. I, és que el Cogul, Granyena i Torrebesses són micropobles. 


Comentaris

envia el comentari