Catalunya Diari

Territori licita les obres de millora de la C-462, a l'Alt Urgell

L'actuació consisteix en la renovació del ferm i a millora del drenatge de la carretera en un tram de prop de 15 quilòmetres
Plànol de les carreteres C-462 entre Adraén i la cruïlla d'Ortedó
Plànol de les carreteres C-462 entre Adraén i la cruïlla d'Ortedó | LleidaDiari.cat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació de les obres per a la millora de la carretera C-462 en el tram entre Adraén (la Vansa i Fórnols) i la cruïlla d'Ortedó (Alàs i Cerc) a l'Alt Urgell. Els treballs suposaran una inversió de 3,7 MEUR i consistiran en la renovació del ferm i la millora dels elements de drenatge i de seguretat de la carretera, en un tram de prop de 15 quilòmetres. Es preveu que les obres comencin la primavera de 2020 i tinguin una durada de 10 mesos.

 

La C-462 pertany a la xarxa comarcal de carreteres de la Generalitat i permet connectar la Seu d'Urgell amb el Solsonès i el Berguedà. És una carretera de muntanya, que presenta un traçat complex i sinuós. El Departament de Territori ha programat la millora integral d'aquesta via de comunicació, juntament amb un tram de la C-563, en quatre fases, tot prioritzat en el tram que ara es licita per la seva connectivitat amb la capital de l'Alt Urgell.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Els treballs que ara s'impulsen abasten el tram de la C-462 entre Adraén i la cruïlla d'Ortedó

Els treballs que ara s'impulsen abasten el tram de la C-462 entre Adraén i la cruïlla d'Ortedó, amb l'LV-4008. Consistiran principalment en la reparació prèvia dels trams on el ferm presenti més desgast i l'estesa d'una nova capa de paviment per afavorir la comoditat i la seguretat en la conducció.

 

Així mateix, es preveu la millora dels elements que faciliten el drenatge de la carretera; en aquest sentit, es construiran cunetes revestides de formigó, que també permetran donar un sobreample a la via. D'altra banda, s'adequarà la senyalització i s'instal·laran noves barreres de seguretat laterals, que inclouran les proteccions per a motoristes en els trams on sigui necessari.

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari