Catalunya Diari

La Generalitat estudia un «testatge massiu» de la població a Catalunya

La consellera afirma que el Govern «està treballant» per poder dissenyar un pla amb els 8 milions de testos comprats

Pla detall d'unes de les mostres per a PCR
Pla detall d'unes de les mostres per a PCR. | LleidaDiari.cat

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat aquest dimarts que la Generalitat està preparant «una estratègia per testar massivament a la població». L'anunci arriba just després que la Comunitat de Madrid hagi fet pública la seva intenció de portar a terme una iniciativa semblant i Budó assegura que el Govern «està treballant» en aquest pla i ha recordat que han comprat vuit milions de testos «per dissenyar aquesta estratègia de testatge massiu». La portaveu, però, ha recordat que «l'organització és complexa» i ha demanat temps per planificar com i quan arriben els testos per «prioritzar-los» en aquest pla. Budó ha deixat clar que, en tot cas, tot anirà a càrrec de les arques públiques.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!


La comparació d'aquesta estratègia amb la de Madrid és inevitable, però la consellera ha reiterat que la Generalitat no posa en marxa iniciatives ni dissenya les seves mesures «per comparar o competir amb altres territoris». Igualment, no ha volgut entrar a comentar les dades de millora epidemiològica de Madrid malgrat mantenir la restauració i part de l'oci obert. «Estem en una altra fase de la baixada, ells van arribar al pic abans. El que dic és que les mesures que prenem funcionen i es prenen a molts llocs d'Europa. I ara tornem a estar en fase de baixada, per tant considerem que són mesures preses de forma adequada i d'acord al que ens diuen autoritats sanitàries per reduir la interacció social».

El vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, ha proposat fer test d'antígens a tota la població abans de Nadal i que sigui de forma gratuïta. En una entrevista a la Sexta aquest dimarts, Aguado ha dit que té l'objectiu que «abans de Nadal tots els madrilenys s'hagin realitzat un test abans d'anar a veure les seves famílies». El vicepresident del govern d'Isabel Díaz Ayuso ha reclamat que el govern espanyol autoritzi a fer test d'antígens a les farmàcies i ha demanat una reunió amb el Ministeri de Sanitat aquesta setmana per abordar-ho. Aguado ha defensat que l'estratègia de fer tests ràpids massius està «funcionant» i és «fonamental».


Comentaris

envia el comentari