Catalunya Diari

Torà dona el tret de sortida als carnavals amb la Festa del Brut i la Bruta

La festa té el seu origen en l'antiga festa de la Llordera, una celebració popular de Torà, que es duia a terme el Dijous Gras
Cartell de l'esdeveniment
Arriba una nova edició de la Festa del Brut i la Bruta de Torà | LleidaDiari.cat

La Festa del Brut i la Bruta o la Llordera de Torà, és una festa tradicional de Torà, actualment associada al Carnaval, que se celebra el cap de la setmana abans de Carnaval, conferint així el tret de sortida d'aquests.

 

Enguany tindrà lloc la seva XXXI edició els dies 14 i 15 de febrer. La festa té el seu origen en l'antiga festa de la Llordera, una celebració popular de Torà, que es duia a terme el Dijous Gras, anomenat també Llarder o Llorder. Aquesta antiga celebració està documentada, almenys, des de mitjans del segle XVIII. La festa manté els fets més característics del seu origen, fent que la tradició i la cultura hi siguin els trets més destacats.

 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Enguany també celebra 25 anys un altre gegant

A part dels punts més tradicionals de la festa, al llarg dels anys s'han anat incorporant diversos tipus d'actes pensats per a totes edats i públics, remarcant com a principals, la rua i el pregó de dissabte tarda, així com la Nit de disfresses. L'edició passada en destacàvem els 25 anys del primer gegant que s'incorporava als elements de la festa. Enguany també celebra 25 anys un altre gegant, la seva parella, la Bruta. Ells dos són dos dels vuit gegants que formen la família gegantera actual.

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari