Catalunya Diari

Torna la Fira d’Ous d’Euga de la Vall de Lord a Sant Llorenç de Morunys

Entre tot un seguit d’activitats lúdiques i culturals, en destaquem el tradicional Concurs d’Ous d’Euga

Imatge d'una edició anterior
Imatge d'una edició anterior | LleidaDiari.cat

El poble de Sant Llorenç de Morunys celebrarà un any més la Fira d'Ous d'Euga, la fira carabassera per excel·lència de la qual en serà ja l'11a edició. Com en la majoria d'anys, el cap de setmana escollit és l'últim d'aquest mes, és a dir els dies 26 i 27 d'octubre.

Es tracta d'una fira que, any rere any, agrupa cultura, folklore, gastronomia i música, en la qual destaquen les carabasses, ja que s'inspira en el conte dels Tres Savis Piteus de Jacint Verdaguer.

  

Parades de firaires artesans, i també diversos tallers

Aquest estarà repartit per diversos punts del nucli antic i hi podrem trobar diferents parades de firaires artesans, i també diversos tallers i demostracions per a tots els públics amb diferents temàtiques, una de les quals, si no hi ha canvis, serà la gastronomia amb carabassa.

Un dels actes més rellevants des de sempre, ja que és el pilar fonamental de la fira, és el Concurs d'Ous d'Euga, l'exposició i el concurs de carbasses gegants a la Plaça de la Canal, amb premis per les carbasses més grans i també per les més originals. També tindran lloc diferents actes típics de la fira i de la cultura piteu, com són la cercavila amb els gegants i els grallers, el Ball de la Coca, del qual se'n va recuperar l'original que s'havia ballat antigament, o el Ball de l'Euga a càrrec dels geganters i grallers, un ball creat especialment per la fira.

Visita teatralitzada pel nucli antic

També tindrà lloc un dels actes ja típics de totes les fires celebrades a Sant Llorenç de Morunys, que és la visita teatralitzada pel nucli antic, ambientada en algun punt de la història de la Vall, i també es podrà gaudir de danses tradicionals i d'un concert.

Com a última cosa a destacar, però no per això menys important, una part dels restaurants de la zona, com ja acostumen a fer cada any per aquestes dates, inclouran en els seus menús i cartes diferents plats amb ou d'euga. Es podran consultar tots els restaurants col·laboradors en un llistat que anirà adjuntat al programa d'actes.

Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari