Catalunya Diari

Torna el Mercat Romà d'Iesso a Guissona

Un mercat que comptarà amb la participació de trenta parades externes i una vintena de locals

Guissona acollirà de nou el dissabte 17 de juliol el Mercat Romà Iesso, enguany en la seva 24a edició, una proposta de format més reduït amb l'objectiu que guissonencs i guissonenques tornin a sortir al carrer per recuperar el seu passat romà.

En aquesta edició, l'eix conductor del Mercat Romà és l'origen de Iesso, centrant-se en l'aigua, el tresor més valuós de casa nostra que va cridar l'atenció a la república romana fundant la ciutat de Iesso en aquest territori fa 2000 anys.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquest eix ha estat l'inspirador de Florència Castro Rodríguez, per a elaborar el cartell que serà la imatge del Mercat Romà d'enguany, l'estudiant d'il·lustració en pràctiques ha plasmat l'aigua i la planta de Iesso en la seva proposta.

Imatge del mercat romà d'Iesso
Torna el Mercat Romà d'Iesso | LleidaDiari.cat

Un mercat que comptarà amb la participació de trenta parades externes

Un mercat que comptarà amb la participació de trenta parades externes i una vintena de locals, que s'ubicaran als carrers Fluvià, bisbal i plaça Pere Fages i també entorn del portal de l'Àngel i les Fonts del Poble. Els bars i restaurants de la vila també s'han animat a obrir i oferir la seva gastronomia a qui visiti el Mercat durant el dissabte.

De la programació habitual, s'ha eliminat la participació de les entitats i associacions de la vila, així com l'arribada del Cèsar i la Cleòpatra, elements que donen identitat al nostre Mercat Romà, que atesa la situació de pandèmia que estem vivint, les propostes que es portaran a terme seran espectacles de lluita de gladiadors, així com l'animació musical pel Mercat. Clourà el Mercat, com ja és habitual, la companyia de Dansa Montse Esteve.

Dues propostes musicals

Pel que fa als capvespres a la romana es portaran a terme amb normalitat la setmana del 12 al 16 de juliol, amb propostes de capvespre, a les 10 de la nit i amb inscripció prèvia. Es comptarà amb dues propostes musicals: una a càrrec d'Aisha Fay i l'altra amb Lídia Pujol; una proposta teatral amb la representació d'una versió contemporània de Medea, ombres xineses i lluita de gladiadors el divendres.

Enguany la gestió del Mercat anirà a càrrec de Sabors Catalans en coordinació amb la regidoria de cultura i festes i el Museu de Guissona.


Comentaris

envia el comentari