Catalunya Diari

Torna la Ruta del Cister amb l'obertura del monestir de Vallbona de les Monges

El Departament de Cultura ha implantat mesures per garantir la seguretat durant les visites arran de la COVID19

Imatge promocional de la Ruta del Cister
Torna la Ruta del Cister | LleidaDiari.cat

La Ruta del Cister ja es pot tornar a recórrer al complet després de l'obertura del tercer dels seus monestirs, el Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona (Vallbona de les Monges, Urgell), que va reobrir al públic l'11 de juliol coincidint amb Sant Benet. Cal recordar que l'Orde del Cister segueix la regla de Sant Benet, un codi de vida monàstica marcat per la celebració de l'ofici diví, el treball i l'estudi.

D'aquesta manera es completa l'oferta turística que ofereix la Ruta del Cister, atès que el Reial Monestir de Santes Creus (Aiguamúrcia, Alt Camp) tornava a ser visitable el 6 de juny i el Reial Monestir de Santa Maria de Poblet (Vimbodí-Poblet, Conca de Barberà), el passat dia 21. A més aquest serà el primer estiu que es podrà comprar una entrada única a través del Carnet de la Ruta del Cister que dona accés als tres monuments i que es pot adquirir online al web http://patrimoni.gencat.cat/larutadelcister.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El cost del Carnet de la Ruta és de 15 euros

L'Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya va posar en marxa el carnet multientrada a finals de l'any passat amb motiu del 30 aniversari de la Ruta del Cister i per tal d'oferir l'accés als tres conjunts patrimonials mitjançant una única entrada i consolidar així la Ruta del Cister com una destinació unificada. El cost del Carnet de la Ruta és de 15 euros, la qual cosa suposa un descompte de 6,50 euros sobre el preu de venda total de les tres entrades. A més, té una validesa de dos anys i es pot adquirir als tres monestirs i als canals de venda en línia habituals com el portal web de Patrimoni Cultural i el de Turisme de Catalunya, entre d'altres.


Comentaris

envia el comentari