Catalunya Diari

Torra diu a Lleida que en el judici de l'1-O «ens jutgen a tots»

Ha inaugurat l'edifici de la Unitat Quirúrgica Docent dels Serveis Hospitalaris Veterinaris de la Universitat de Lleida

Quim Torra a Torrelameu
Quim Torra a Torrelameu | LleidaDiari.cat

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha manifestat aquest dilluns a Lleida que en el judici contra els presos independentistes «ens jutgen a tots». Torra, que ha inaugurat l'edifici de la Unitat Quirúrgica Docent dels Serveis Hospitalaris Veterinaris de la Universitat de Lleida (UdL), ha assegurat que «aquest judici no s'hauria d'haver produït mai».

En aquest sentit, ha volgut agrair el paper que van jugar els alcaldes que van decidir obrir les portes dels seus consistoris durant el referèndum de l'1-O. «Gràcies a tots els alcaldes que van estar al costat del poble, van obrir les seves instal·lacions i van permetre que la gent votés», ha sentenciat. D'altra banda, Torra ha celebrat la inauguració d'un centre com el de la UdL, amb unes instal·lacions «de Champions».

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'exemple del nou edifici de la UdL

Aquest projecte, ha dit, és un exemple per construir una «República equilibrada i sostenible, en la qual tothom des de qualsevol lloc de Catalunya pugui tirar endavant els seus projectes vitals». Per al president de la Generalitat, és important «fer del coneixement el motor de progrés del territori i del país», ja que, sense aplicar aquest coneixement a l'activitat productiva, «no podrem situar-nos mai com països pioners, que és la nostra ambició». En aquest sentit, Torra ha destacat els «nivells d'excel·lència» en els quals se situa la investigació biomèdica catalana, arribant a ocupar el lloc número 23 del rànquing mundial de països en producció científica en biomedicina. Sobre Lleida, ha remarcat que disposa de la meitat de l'activitat ramadera de Catalunya i que és la primera província pecuària de l'Estat i «una de les més importants del sud d'Europa».

De la mateixa manera, ha destacat, en l'àmbit porcí Lleida compta amb prop del 30% del cens i també és la primera en producció de pinso industrial. Per tot això, Torra ha agraït el treball de totes les persones que han fet realitat aquest projecte i ha destacat el valor de les universitats catalanes que, malgrat la seva abolició el 1714, algunes com les de Lleida han mantingut un prestigi «que hem seguir fent-li créixer». Amb una superfície de 1.687 metres quadrats, la Unitat Quirúrgica Docent Veterinària de la UdL consta de tres àrees: la quirúrgica, amb dos quiròfans per a animals de companyia i de granja, la unitat d'hospitalització, per assistència i cures intensives, i la de diagnòstic, amb ressonància magnètica nuclear d'alta resolució, TAC, ecografia i radiologia.

Quim Torra a Torrelameu
Quim Torra a Torrelameu | LleidaDiari.cat

 

Completarà la formació teòrica i pràctica dels estudiants del doble grau en Veterinària i Ciència i Producció Animal

Aquest equipament completarà la formació teòrica i pràctica dels estudiants del doble grau en Veterinària i Ciència i Producció Animal, únic a tot l'Estat, i donarà suport als diferents grups de recerca de la UdL. Tal com han informat des de la universitat, tant la Unitat Quirúrgica Docent, situat a Torrelameu, com l'edifici de Serveis Hospitalaris Veterinaris, situat al campus de l'ETSEA, suposen una inversió global de set milions d'euros per part de la Diputació de Lleida i de 0,5 milions d'euros per la mateixa UdL. L'acte d'inauguració també ha comptat amb la presència del rector de la UdL, Roberto Fernández, la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, i l'alcalde de Torrelameu, Carles Comes.


Comentaris

envia el comentari