Catalunya Diari

Torrebesses incentiva la instal·lació d’equips d’energia solar a la població

Bonificarà fins al 25% de l’IBI durant quatre anys als immobles que instal·lin sistemes d’energia solar

L'Ajuntament de Torrebesses ha aprovat una bonificació del 25% de la quota íntegra de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) per aquells habitatges on s'instal·lin sistemes d'energia solar per aprofitament elèctric o tèrmic d'autoconsum.

La bonificació s'aplicarà durant els quatre anys posteriors a la instal·lació i per poder accedir-hi caldrà que l'immoble tingui assignat ús residencial i que la instal·lació de sistemes d'energia solar no sigui obligatòria per cap altra normativa.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En la mateixa línia, Torrebesses concedirà una bonificació del 75% de l'Impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO) quan s'incorporin equips per l'aprofitament elèctric i tèrmic de l'energia solar per autoconsum.

 

Incentivar la instal·lació de sistemes d'aprofitament energètic

Com en el cas de l'IBI, s'aplicarà sempre que no hi hagi cap altra normativa o ordenança que ho faci obligatori. Per l'Ajuntament de Torrebesses, l'objectiu d'aquestes mesures fiscals és incentivar la instal·lació de sistemes d'aprofitament energètic que contribueixin a un ús racional i responsable de l'energia.

Aquestes mesures s'emmarquen dins l'estratègia compartida dins la Comunitat de Municipis del Segrià Sec de potenciar criteris de sostenibilitat i responsabilitat vers l'entorn.

Sobre la Comunitat de Municipis del Segrià Sec

La Comunitat de Municipis del Segrià Sec és una associació formada pels ajuntaments d'Almatret, Llardecans, Maials, Sarroca de Lleida i Torrebesses.

L'objectiu de la Comunitat és el foment i desenvolupament econòmic i social local, així com la promoció del turisme i el patrimoni cultural a la zona. Tot plegat, buscant la millora de la qualitat de vida de la ciutadania del territori.


Comentaris

envia el comentari