Catalunya Diari

Torrebesses organitza la jornada Odisseu Segrià

Es farà el dissabte 23 d’octubre amb l’arrelament, el repoblament i el territori com a eixos centrals

Torrebesses acollirà el dissabte 23 d'octubre la tercera Jornada Networking Odisseu Segrià. Organitzada per l'àrea de Joventut i Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Segrià, se celebrarà sota el títol 'Aposta per tu i per un món més rural: estratègia de repoblament i territori' i tindrà com a escenari el Centre d'Interpretació de la Pedra Seca.

Les dues anteriors jornades Odisseu havien tingut lloc a l'Escola Agrària d'Alfarràs, l'última, el passat mes de maig. En aquesta ocasió, s'amplia l'horari i el format de la jornada i es porta fins al Segrià Sec, donat que el repoblament del territori és un dels reptes de present i futur d'aquesta zona de la comarca.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La jornada desenvoluparà diferents àmbits temàtics, com són l'arrelament als territoris rurals, el repoblament, la dinamització, l'emprenedoria, les estratègies, actuacions i agents a favor d'atreure i retenir talent al territori, la despoblació del món rural a Catalunya i les experiències de ruralitat i d'economia social i cooperativa. Va adreçada als municipis i a la població de la comarca, les entitats juvenils, emprenedors/ores, el teixit associatiu, regidors/ores, estudiants i altres ens en matèria (Munixics, Micropobles, Repoblem, Ponent Coopera...).

Imatge del cartell de la jornada del Segrià
Torrebesses organitza la jornada Odisseu Segrià | LleidaDiari.cat

Afavorir l'intercanvi d'experiències

Els objectius són afavorir l'intercanvi d'experiències i propiciar els contacte entre els assistents; arribar a uns acords mínims de treball en matèria de repoblament tant en l'àmbit local com comarcal; potenciar l'ocupació al Segrià Rural a través de crear sinergies entre productors/empresaris i joventut; i detectar necessitats i trobar noves línies de treball.
Es faran tres taules rodones.

La primera, sobre Treball/Emprenedoria/Projectes, comptarà amb la participació de Mireia Font, gerent del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya; Xavier Ibars Roca, de l'allotjament rural Masia Torre Roca (Aitona) i Arnau Urrea, Oli 1835 (Torrebesses). La segona taula, sobre Cultura/Escola/Món Rural, tindrà les intervencions d'Eloi Bergós, alcalde de Penelles, i Lara Costafreda, il·lustradora i activista artística, i tractarà sobre l'experiència del GAR GAR Festival de Murals i d'Art Rural de Penelles.

La tercera, sobre Economia/Habitatge/Món Rural, tindrà com a protagonistes a Ignasi Aldomà i Josep Ramón Mòdol, que presentaran l'estudi 'Nous índex de relleu generacional al món rural' i Eduard Trepat, coordinador tècnic d'ARCA (Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya).
Finalment, ja de cara a la tarda, el programa inclou una dinamització amb grups de treball i la cloenda. També hi ha la possibilitat de quedar-se a dinar.

Les inscripcions es poden fer fins al 21 d'octubre

Les inscripcions es poden fer fins al 21 d'octubre enviant un correu electrònic a [email protected] i [email protected] indicant: nom i cognoms, càrrec/rol tècnic i municipi.
La iniciativa compta amb el suport de la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials, i es fa a partir d'una iniciativa conjunta de la Fundació del Món Rural i de l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya, amb la col·laboració dels Grups d'Acció Local Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de joventut.


Comentaris

envia el comentari