Catalunya Diari

Torrefarrera atorga 14.600 euros en ajuts Covid a famílies, aturats i autònoms de la localitat

Dins el pla per fer front als efectes socials i econòmics de la pandèmia

Imatge de l'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre
Torrefarrera atorga 14.600 euros en ajuts COVID a famílies, aturats i autònoms de la localitat | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Torrefarrera ha atorgat 53 ajuts Covid per valor de 14.600 euros a famílies, aturats i autònoms de la localitat, dins el Pla de suport social i econòmic de Torrefarrera, per fer front als efectes de la pandèmia, pactat per tots els regidors municipals, amb un pressupost previst de 57.000 euros.

La subvenció és en forma de targetes moneder, que es poden utilitzar només en establiments de productes de primera necessitat del poble, dins l'estratègia de foment del comerç local de la Regidoria de Comerç iniciada amb la campanya Compro a Torrefarrera, i que ha tingut molt èxit.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Una nova línia per continuar ajudant als que més ho pateixen

L'alcalde, Jordi Latorre, destaca que es tracta d'una «modesta contribució de l'Ajuntament en aquests moments de dificultats, ajudant a comerciants, autònoms i famílies afectades per la Covid. A més, la subvenció es gastarà a Torrefarrera, apostant pel comerç local». «Aviat traurem una nova línia per continuar ajudant als que més ho pateixen», ha avançat Latorre.

En concret, s'han atorgat dues ajudes de 300 euros a famílies amb almenys un fill/a menor i els dos progenitors en atur, o un si és l'únic/a que treballa, i dues ajudes més de 300 euros per a famílies monoparentals en atur amb almenys un fill/a a càrrec. A més, s'han entregat 16 ajuts de 400 euros a treballadors autònoms que han hagut de tancar el comerç local, i s'han atorgat 33 subvencions de 200 euros cadascuna a treballadors autònoms que han cessat l'activitat.

Una aposta clara per la ciutadania

Durant les darreres setmanes, el consistori del Segrià ha anat anunciant una sèrie de mesures d'ajuda econòmica que es converteixen en una clara aposta per la ciutadania. De fet, el ple municipal va aprovar la modificació de les ordenances fiscals per al 2021 amb l'objectiu d'ajudar les famílies, donar suport a l'activitat econòmica, agilitzar la burocràcia i promoure l'economia verda. En concret, amb aquesta modificació de les ordenances fiscals, es redueix l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) de 0,484% a 0,47%, en finques urbanes, el que suposa una baixada de 40.000 euros en la recaptació municipal. A la Llar d'Infants, per donar suport a les famílies, es bonificarà amb un 33% tant a les famílies nombroses com el segon fill o filla matriculat el mateix curs. Aquestes són algunes de les noves mesures acordades a Torrefarrera i que, sens dubte, ajudaran a la seva població a suportar d'una forma més calmada la crisi.


Comentaris

envia el comentari