Catalunya Diari

Torrefarrera obre el mercat al complet aquest diumenge

Passarà de les 30 parades d’alimentació obertes durant l’estat d’alarma als 230 punts de venda habituals

Imatge d'arxiu del mercat de Torrefarrera
Torrefarrera obre el mercat al complet aquest diumenge | LleidaDiari.cat

Torrefarrera obrirà aquest pròxim diumenge 30 d'agost el mercat al complet. Des de l'estat d'alarma, només podien obrir les 30 parades d'alimentació, però a partir d'aquest diumenge podran obrir els 230 paradistes.

Això serà possible gràcies a l'aplicació d'una sèrie de mesures per garantir la seguretat de paradistes i usuaris. L'horari i la ubicació del mercat seran l'habitual, de 9 a 14 hores al Parc Empresarial de Torrefarrera. Pel que fa al cobrament, no es permetrà l'efectiu, sinó que s'haurà de pagar amb targeta o domiciliació bancària. Per ajudar als paradistes econòmicament, l'Ajuntament està estudiant una bonificació a la taxa per a l'any vinent als paradistes que tinguin el pagament domiciliat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

És obligatori l'ús de mascaretes

És obligatori l'ús de mascaretes per part de tot el personal de la parada i per part dels usuaris. Les parades han de disposar de gels hidroalcohòlics o desinfectants, autoritzats i registrats pel Ministeri de Sanitat, tant pels treballadors com pels clients. Caldrà desinfectar-se a l'inici i al final de l'activitat, i sempre que sigui necessari durant la jornada.

Els paradistes hauran de garantir que disposen d'una distància de seguretat d'almenys 1,5 metres. Per fer-ho, han de deixar lliure mig metre lineal per cada costat de parada. En cas que no es pugui garantir la distància de seguretat, caldrà assegurar que les persones treballadores disposin d'equips de protecció adequats al nivell de risc. En cas que l'espai no permeti aquesta separació física, es restringirà l'activitat comercial a un únic operador.

No es permetrà el pagament en efectiu

Pel que fa al cobrament, no es permetrà l'efectiu, sinó que s'haurà de pagar amb targeta o domiciliació bancària. És recomanable que si hi ha més d'una persona treballadora, sempre sigui el mateix que s'encarregui de cobrar. La parada ha d'estar ordenada i els productes disposats de forma higiènica, cal netejar i desinfectar les parades amb freqüència, queda prohibida la distribució de bosses de plàstic als clients, cal evitar l'acumulació de brossa, els provadors han de ser usats per una sola persona i netejar i desinfectar després de cada ús, entre altres mesures.


Comentaris

envia el comentari