Catalunya Diari

Torrefarrera obre de nou les convocatòries per fomentar la contractació i l’emprenedoria

L’ajuntament del municipi destinarà un total de 80.000 € en aquests dos programes

Amb la voluntat de fomentar l’ocupació de persones aturades del municipi i impulsar l’activitat comercial, Torrefarrera torna a convocar les ajudes «Treball és Benestar» i «Emprèn a Torrefarrera». L’Ajuntament del municipi destinarà un total de 80.000 euros en aquests dos programes. «Treball és Benestar» està dotat amb 45.000 euros per a la contractació i l’emprenedoria de veïns i veïnes del municipi. Les ajudes estan destinades a empreses locals que contractin a joves i/o persones aturades i per a persones empadronades al municipi que es donin d’alta al règim d’autònoms. Modalitats de subvencions:

Contractacions:

  

- 3.000 € a empreses locals per contracte de mínim de dos anys a joves que signin un contracte de formació i aprenentatge o un de pràctiques (pla «Joventut amb Futur»).

  

- 1.500 € a empreses locals per contracte realitzat de mínim d’1 any.

  

- 2.000 € a empreses locals per contracte de mínim d’un any realitzat a joves menors de 30 o persones amb discapacitat o amb risc d'exclusió. 

  

- 500 € a empreses locals per contracte realitzat de mínim de sis mesos

  

Emprenedoria:

  

- 1.500 € a persones de Torrefarrera que es donin d’alta en règim d’autònom amb seu social al municipi.

  

- 2.000 € a persones de Torrefarrera, joves menors de 30 o persones amb discapacitat o amb risc d'exclusió, que es donin d’alta en règim d’autònom amb seu social al municipi.

  

«Emprèn a Torrefarrera», amb una dotació de 35.000 €, és una línia de subvencions pel foment de la implantació de noves activitats comercials i industrials en el municipi, l’impuls de l’emprenedoria, la promoció de locals buits, la dinamització de les zones comercials del municipi i el comerç de proximitat.

Modalitats de subvencions:

- La instal·lació de noves empreses a les zones empresarials, amb una dotació de 1.000 € per a empreses de fins a 100 m2, i 2.000 € per a empreses a partir de 101 m2. 

  

- La instal·lació de noves empreses al nucli urbà del municipi, amb una dotació de 1.000 € per a empreses de fins a 100 m2, i 1.500 € per a empreses a partir de 101 m2. 

  

- L’obertura de nous comerços al nucli antic, amb una dotació de 1.500 € per a locals de fins a 100 m2, i 2.500 € per a locals a partir de 101 m2. 

  

Si una empresa requereix el 100% de la subvenció per al compliment de les normatives requerides per a l’autorització de l’activitat, s’incrementarà l’import en 500 euros.

  

L’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, ha senyalat que «des de l’equip de Govern tenim la determinació de fer tot el que estigui a les nostres mans per fomentar l’ocupació al municipi». El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 30 de novembre de 2018. 


Comentaris

envia el comentari