Catalunya Diari

Torrefarrera inicia un protocol per abordar les violències sexuals als espais d’oci nocturn

Durant 10 mesos aproximadament, diferents agents locals del municipi crearan una xarxa de treball

Violència masclista
Torrefarrera vol crear espais lliures de violència masclista | PIXABAY

L'Ajuntament de Torrefarrera, a través d'un programa d'assessorament de l'Agència Catalana de la Joventut, iniciarà aquest mes de març la realització d'un protocol d'abordatge de les violències sexuals als espais públics d'oci nocturn amb l'acompanyament de l'Observatori [email protected]

L'objectiu del protocol és contribuir a generar espais d'oci segurs i lliures de violències masclistes al municipi. «Amb aquest protocol es vol prevenir, detectar i atendre dones que hagin patit violències masclistes i sensibilitzar i implicar a tots els agents del territori en la seva prevenció», explica la regidora d'Igualtat, Infància i Economia, Raquel Serrano.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Crearan una xarxa de treball

Durant 10 mesos aproximadament, diferents agents locals del municipi crearan una xarxa de treball que els permeti intervenir de forma coordinada davant de situacions de violències sexuals en espais públics d'oci. «Es tracta d'un procés comunitari i és molt important la participació de la ciutadania i les entitats del municipi en totes les fases del procés», ressalta Serrano. En la primera fase de diagnosi es farà una enquesta online, entrevistes i grups de discussió per tal de poder fer una aproximació a la realitat del municipi.

Canviar el terra de sorra del pati de l’escola és la proposta més votada a Torrefarrera

L'Ajuntament de Torrefarrera ha donat a conèixer els resultats de la 3a edició dels Pressupostos Participatius endegat per decidir a què es destinaran 55.000 euros del pressupost municipal d'inversions de l'any 2019. Després de fer el recompte de vots, han resultat guanyadores quatre propostes, per un import total de 52.900 euros. La més votada, amb 134 vots, ha estat la de canviar el terra de sorra del pati de l'Escola La Creu per un de cautxú, amb un import de 20.000 euros.

Arribat el punt en el qual la incorporació d'una proposta feia que l'import acumulat superés la dotació establerta, les bases del procés participatiu indiquen que salta a la següent proposta més votada que permeti completar el límit.

Per aquest motiu, per completar els 55.000 euros disponibles per aquesta partida, s'han escollit tres propostes més: substituir les dues portes d'entrada al Consultori Mèdic per dues portes corredisses, amb una despesa de 14.600 euros i amb 84 vots; millorar la il·luminació del pipicà i construir-hi una marquesina de fusta per resguardar-se els dies de pluja o molta calor, amb un cost de 12.000 euros i 67 vots, i per últim, col·locar senyals de màxim 30 km/h a tot el nucli urbà, amb una inversió de 6.300 euros, que ha rebut 36 vots.


Comentaris

envia el comentari