Catalunya Diari

Torrelameu acull aquest cap de setmana el primer Festival de Contes i espectacles al carrer 'Marrameu'

El certamen, que se celebrarà els dies 3 i 4 de juny, té un marcat caràcter familiar

Representació de 'La Princesa i el Pèsol', de Festuc Teatre. | Festuc Teatre

El món dels contes, el teatre i el circ seran els protagonistes del primer Festival de Contes i espectacles al carrer 'Marrameu', que acollirà el municipi de Torrelameu els dies 3 i 4 de juny. Durant tot el cap de setmana els visitants podran gaudir d’un seguit d’activitats vinculades als contes i al circ amb una dotzena de companyies de teatre. També hi haurà un espai per als més petits en forma de sorral, jocs tradicionals per a grans i petits, una exposició de contes antics amb més 300 llibres, un espai de circ i els dos escenaris on es programaran els espectacles. La presentadora Ares Teixidó serà l’encarregada d’inaugurar dissabte a la tarda el festival, donant pas a l’espectacle de titelles 'La Princesa i el Pèsol', a càrrec de Festuc Teatre.

  

  

  

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació del nou festival en una roda de premsa que ha comptat amb la participació del vicepresident quart, Jordi Latorre; de l’alcalde de Torrelameu, Carles Comes; de la regidora de l’Ajuntament de Torrelameu, Dolors Gasol, i del director del festival, Pere Pàmpols. Latorre ha explicat que la Diputació de Lleida dona suport a aquesta nova iniciativa que aposta per l’entreteniment, la cultura i la infància, a més de promocionar les companyies de teatre del territori. Per la seva banda, l'alcalde de Torrelameu ha assenyalat que el Festival 'Marrameu' «pretén ser una trobada familiar i alhora ser l’aparador de companyies teatrals, ja que hem convidat 58 regidors de cultura de la demarcació de Lleida perquè puguin veure’ls i contractar-los». També ha agraït la implicació dels veïns del poble en l’organització d’aquest certamen.

El director del festival, Pere Pàmpols, ha explicat que les activitats començaran dissabte a la tarda, on han concentrat la major part de les sessions de contacontes amb els alumnes de la Universitat de Lleida i de l’Aula de Teatre de Lleida, així com els espectacles teatrals i de titelles. Diumenge al matí continuaran els contes escenificats i el taller de circ aeri amb la companyia Trapetelando. Les activitats més festives es faran la tarda de diumenge amb l’animació musical de La Festa Salada, l’Escumanimació i la batucada final. Els organitzadors han destacat també la interpretació del conte ‘La cursa de les barques’ per part de membres de la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral.

Programa d'activitats de la primera edició del Festival 'Marrameu'. | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari