Catalunya Diari

Torres de Segre organitza voluntaris per donar suport a pagesos positius en coronavirus

Pla general on es pot veure l'espai de triatge i d’aïllament per acollir temporers afectats
S'habilita un espai de triatge i un altre d'aïllament per acollir temporers afectats durant la campanya de la fruita | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Torres de Segre (Segrià) i diversos pagesos de municipi han impulsat una iniciativa solidària per ajudar els agricultors que puguin ser positius de Covid-19 durant la campanya de la fruita. La idea és crear un grup de voluntaris que oferiria suport als companys afectats i desenvoluparia les tasques requerides en les seves explotacions agràries mentre sigui necessari.

En cas de contagi i durant el període de baixa laboral, la proposta permetria poder tirar endavant la collita i desenvolupar la campanya amb la màxima normalitat possible. L'Ajuntament del municipi també habilita un espai de triatge i un altre d'aïllament per acollir temporers afectats.

La iniciativa donaria una solució temporal a un pagès com a treballador autònom

La iniciativa donaria una solució temporal a un pagès que com a treballador autònom tindria dificultats en gestionar la seva finca, i fins i tot, en coordinar els seus treballadors contractats. L'alcalde de Torres de Segre, Joan Carles Miró, ha explicat que cal analitzar possibles escenaris, «actuar amb previsió i anticipar-se als problemes». En aquest sentit, ha afegit que desitgen no haver de recórrer a aquesta ajuda solidària entre companys, però que volen sumar el màxim de gent i oferir col·laboració als pagesos que ho puguin necessitar.

Seguint les mesures i les recomanacions establertes davant de l'emergència sanitària l'Ajuntament de Torres de Segre ha començat a habilitar dos espais a la vila per atendre els temporers de la campanya de la fruita que es vegin afectats per coronavirus. Per una banda, la sala polivalent de l'alberg municipal es destinarà a espai de triatge per a persones que presentin símptomes relacionats amb la Covid-19. Per una altra banda, el pavelló poliesportiu disposarà tant d'una zona de descans amb 50 llits com una de menjador per acollir els casos positius confirmats que hagin de passar la quarantena.


Comentaris

envia el comentari