Catalunya Diari

Torrons i Mel Alemany, premiada amb vuit estrelles als Great Taste Awards

Són considerats els Oscar de l’alimentació gourmet

Agredolç de moscatell amb mel de taronger premiat amb dos estrelles Great Taste
Agredolç de moscatell amb mel de taronger premiat amb dos estrelles Great Taste | LleidaDiari.cat

L'empresa d'Os de Balaguer Torrons i Mel Alemany ha estat premiada amb vuit estrelles als premis internacionals Great Taste Awards, celebrats recentment a Londres, i considerats l'Oscar de l'alimentació gurmet. Alemany ha rebut el reconeixement per quatre productes diferents: dues estrelles pel seu agredolç amb mel de taronger (l'últim producte que ha tret al mercat), dos pel torró dur imperial, dos per les ametlles xocolatades i un per la mel d'espígol i per la mel amb crema d'avellana, que ja va ser premiada el 2014. Alemany ha rebut dues estrelles pel seu agredolç amb mel de taronger que, juntament amb l'agredolç amb mel de castanyer, són dos productes presentats l'octubre de 2017 que formen part de l'estratègia de creixement de l'empresa, basada en la innovació i en la pedagogia per aplicar nous usos a la mel.

Es tracta d'un projecte cooperatiu de Torrons i Mel Alemany (Os de Balaguer, La Noguera) i Vinagres Badia (Mollerussa, El Pla d'Urgell). La cinquena generació d'aquestes dues empreses familiars, liderades per Ferran Alemany Judit i Marta Badia (respectivament) s'han aliat per crear un nou producte, cadascun sota la seva marca, mantenint la seva essència tradicional. L'altre producte que s'ha presentat recentment, les ametlles xocolatades, també han rebut dues estrelles. Elaborades amb fruits secs de proximitat i una selecció de la millor mel de romaní del Montsec, es troben dins de la gamma gurmet de Torrons i Mel Alemany. En el cas del torró dur imperial, es tracta d'un dels productes diferencials que comercialitza Torrons i Mel Alemany. Elaborat d'acord amb una recepta del segle XIX que atorga a la pasta un blanc característic.

Ametlles xocolatades premiades amb dos estrelles Great Taste
Ametlles xocolatades premiades amb dos estrelles Great Taste | LleidaDiari.cat

 

Una cocció lenta, fruits secs de proximitat i una mel de romaní molt seleccionada són part d'un secret que dóna un gust característic i diferenciat al torró. La recepta data del 1879 quan l'àvia Mundeta va crear un caramel de mel i fruits secs i d'allí en va sortir el primer torró. Des d'aleshores, cinc generacions de la família Alemany han seguit el procés artesanal de l'elaboració del torró. Amb les vuit estrelles d'aquesta edició, Torrons i Mel Alemany s'ha convertit en la segona empresa de l'Estat espanyol que acumula més guardons. L'any 2017 va ser la firma amb més premis. Els Great Taste Awards se celebren des de fa 24 anys al Regne Unit i distingeixen amb una, dues o tres estrelles els productes alimentaris i begudes.

En el tast, un jurat format per 500 experts (crítics gastronòmics, xefs, restauradors, productors, escriptors i periodistes) puntua a cegues els productes, tenint en compte el sabor, la combinació d'ingredients, la textura i l'olor, sense conèixer la marca o l'embalatge. Tots els productes premiats s'etiqueten amb el segell d'excel·lència Great Taste, que té validesa per a tres anys i està reconegut mundialment.


Comentaris

envia el comentari