Catalunya Diari

Torrons i Mel Alemany recrea un torr贸 del segle XIII

Es presenta en forma de postre i s鈥檋a elaborat segons la documentaci贸 aportada per la historiadora Montserrat Cobero
Imatge d'arxiu de torrons | Cedida

Torrons i Mel Alemany ha elaborat un torr贸 amb mel, oli i avellanes crues que podria ser l'origen del torr贸 actual. Alemany el presenta com a les postres de la 8a edici贸 del Sopar Medieval del Monestir de les Avellanes, amb el nom de 'Torrons Melats' que tindr脿 lloc el dilluns 8 de juliol de 2019 a les 20.30 hores.

 

Es tracta d'un 脿pat que s'organitza en el marc de les X Jornades d'Hist貌ria de l'Esgl茅sia i la religiositat, que enguany tracten l'estudi de la vida di脿ria als monestirs medievals i que porta per t铆tol: 'El rigor de les dietes mon脿stiques medievals'.

 

 

La recepta d'aquest torr贸 es remunta al segle XIII

La recepta d'aquest torr贸 es remunta al segle XIII i ha estat documentada per la historiadora Montserrat Cobero, que reprodueix un 脿pat festiu del Monestir de Sant Cugat del Vall猫s, que apareix documentat al costumari de l'entitat, entorn del 1220. Amb les aportacions hist貌riques d'aquest dol莽, Alemany ha elaborat una interpretaci贸 en forma de postres, que elimina el torrat de les avellanes i hi incorpora l'oli d'oliva i per tant, presenta com a 煤nics ingredients les avellanes crues, saltejades amb oli d'oliva i mel caramel路litzada.

 

Aquest 脿pat ser脿 el m茅s antic, documentat, que es reproduir脿 en aquesta activitat de divulgaci贸 cient铆fica que celebra el Monestir de les Avellanes. L'脿pat ha estat dirigit gastron貌micament pel xef Bobby Cabral, del restaurant del Monestir. Tamb茅 un any m茅s compta amb la col路laboraci贸 del Forn Farr茅 de Sucs, que reproduir脿 un pa fet amb el m猫tode tradicional i emprant farines de blat dur i s猫gol.

 

Tamb茅 et pot interessar...



Comentaris

envia el comentari