Catalunya Diari

Tot a punt per a la 24a caminada a la llum de la lluna de Mollerussa

Els deu quilòmetres de recorregut transcorreran pel circuit saludable que arriba fins al Salt del Duran

Presentació de la caminada de Mollerussa | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Mollerussa i l'Associació Atlètica Xafatolls ja tenen enllestit tots els preparatius per a la celebració de la 24a Caminada a la Llum de la Lluna aquest divendres dia 7 de juliol. Enguany es preveu que les inscripcions siguin similar a les de l'any passat, en què es va arribar a les 1.200 persones. La sortida es donarà a les 22.00 hores de la nit davant la piscina coberta i l'arribada serà al Parc municipal, on en acabar la caminada es repartirà un entrepà i una beguda. La piscina d'estiu estarà oberta durant l'arribada per les persones que es vulguin banyar. Els deu quilòmetres de recorregut transcorreran pel circuit saludable que arriba fins al Salt del Duran. Aquest circuit, promogut per l'Associació Atlètica Xafatolls, es va posar en marxa ara fa cinc anys i actualment compta amb un gran nombre d'usuaris que hi accedeixen tant caminant com fent marxa nòrdica, corrent o en bicicleta. Tots els participants que arribin al Salt del Duran entraran al sorteig d'un pernil gentilesa de Cansaladeria Porté. El preu de la inscripció és de cinc euros i de set el mateix dia de la caminada. El preu inclou una samarreta commemorativa, l'entrepà, la beguda i la polsera fluorescent.

Un cop acabada la caminada es farà una masterclass de zumba a càrrec del Gimnàs Stil.
Enguany, i per tal que el màxim de participats puguin lluir la samarreta durant el recorregut de la cursa, aquestes es podran recollir dijous i divendres d'aquesta setmana. No obstant això, igualment es repartiran les samarretes de la caminada un cop acabada a totes aquelles persones inscrites que no l'hagin recollit amb anterioritat. Per altra banda i per gentilesa de Serveis Roselló, les persones que, de manera voluntària, omplin una butlleta amb les seves dades personals, entraran en un sorteig de dos sopars per a dues persones, l'un al restaurant la Boscana de Bellvís i l'altre al Restaurant Resquitx.

Així ho han explicat aquest matí en la presentació d'aquesta activitat amb la presència del regidor d'Esports, Bernat Diaz, del president de l'Associació Atlètica Xafatolls, Juli Niubó, així com el coordinador de la regidoria Jordi Aymerich i del tècnic Ricard Pastó.
El president de l'A.A.Xafatolls ha explicat que com a novetat comptarem amb la participació els Diables de Mollerussa per amenitzar el recorregut amb els tambors i el foc característic de la seva activitat. Enguany també, tots els participants podran col·laborar amb el projecte de La Fundació P. CIS Àngel Olaran 'Porta l'aigua solidària'. 

El president del Centre d'Iniciatives Solidàries Àngel Olaran, Josep M. Pujol, ha explicat que aquesta col·laboració solidària va començar l'any 2015 per sensibilitzar la població sobre les dificultats que tenen moltes persones arreu del món de tenir l'aigua a l'abast. Així mateix, Pujol, ha explicat que un cop recollida la polsera de participació, s'entregarà una ampolla d'aigua plena a cada persona. Tot i que es pot aprofitar per beure aigua durant el recorregut, l'objectiu és que durant el trajecte en què la botella es porta plena ens adonem de l'esforç que resulta de caminar amb un pes a sobre encara que sigui petit. Igualment el president del Centre d'Iniciatives Solidàries Àngel Olaran ha explicat que enguany com a novetat i per tal que els participants retornin l'envàs buit es regalarà un clauer commemoratiu de l'acte a totes les persones que dipositin l'envàs en finalitzar la caminada.


Comentaris

envia el comentari