Catalunya Diari

La 5a Sagrat Cor Trail d’Alguaire torna a posar a prova els corredors amb les 327 escales d’ascens al santuari

Se celebrarà el dia 13 de febrer en una distància de 15 km i hi haurà també una caminada d’11 km, amb arribada i sortida a pavelló municipal

El diputat, Joan Gilart; la regidora d'Esports de l'Ajuntament d'Alguaire, Pilar Serra, i el director de la cursa, Jordi Terrado, han presentat aquest dimarts a la sala de premsa de la Diputació, la 5a Sagrat Cor Trail que se celebrarà el dia 13 de febrer a Alguaire. L'organització ha previst dues opcions, la cursa trail de 15 km amb un desnivell positiu de 450 metres, i una caminada d'11 km amb un desnivell de 150 metres.

Joan Gilart ha recordat que l'organització d'esdeveniments esportius com aquests ajuden a normalitzar la situació. «La gent necessita aquesta mobilitat, aquesta tornada a la normalitat, i sembla que ho estem aconseguint». Pilar Serra, ha destacat, per la seva banda, que aquesta cursa tira endavant gràcies a la col·laboració i implicació de gairebé tot el poble. «A cada família hi ha gent que hi participa d'una manera o d'un altre».

Imatge de la presentació de la cursa del Sagrat Cor d'Alguaire
La 5a Sagrat Cor Trail d’Alguaire torna a posar a prova els corredors amb les 327 escales d’ascens al santuari | LleidaDiari.cat

El tret característic de la cursa

Com cada edició, el tret característic de la cursa són les 327 escales que s'han de superar per arribar al mirador del Sagrat Cor i que fan que segons paraules de Jordi Terrado- sigui selectiva, de dificultat tècnica moderada i exigent físicament. En total, els organitzadors de la cursa ha dissenyat sis pujades durant el recorregut que converteixen la carrera en un autèntic trenca-cames.

Malgrat que encara queden molts dies per la celebració de la cursa, ja s'ha arribat al topall d'inscripcions, 150 per la trail i 150 per la caminada. Entre els inscrits destaquen, en categoria femenina, Mònica Malla, Raquel Garsaball i Carme Palacín, i en categoria masculina, Marc Toda i Òscar Monclús.

Com en anteriors edicions la sortida es farà a les 10.00 hores des del pavelló municipal d'Alguaire. La inscripció és gratuïta pels menors de 12 anys. Els participants de la trail gaudiran de dos avituallaments intermedis i un avituallament final i de la bossa del corredor que inclourà una samarreta, mentre que per la caminada, a part de l'avituallament final n'hi haurà un d'intermedi. Hi haurà assistència mèdica i servei de dutxes a la zona esportiva, sempre que les mesures sanitàries ho permetin.


Comentaris

envia el comentari