Catalunya Diari

La 36a edició de la Transsegre s'ajorna a l'estiu de 2021 pel coronavirus

La suspensió de la mítica festa de la Noguera afecta els dos trams de descens pel riu Segre, l'acampada i els concerts

Pancartes grogues s'han pogut veure durant la Transsegre 2018. | LleidaDiari.cat

La Paeria de Balaguer i les entitats organitzadores de la Transsegre han decidit ajornar la 36a edició d'aquesta festa, inicialment prevista del 10 al 12 de juliol, a l'estiu de 2021 i davant de la situació de crisi sanitària de la Covid-19, la qual "trasllada a un escenari d'incertesa i limitacions", segons han expressat en un comunicat.

La suspensió afecta tant a l'activitat que es duu a terme als dos trams de descens pel riu Segre, com l'acampada i els concerts en directe. D'aquesta manera, es vol prioritzar la seguretat del públic, als artistes i els milers de persones implicades en la festa. De totes maneres, a la nota també s'ha indicat que s'està treballant en possibles alternatives per mantenir viu l'esperit de la celebració.

Tàrrega tindrà ‘Festa Major confinada’ als balcons i a les xarxes socials

Les entitats de Tàrrega uniran esforços perquè la ciutat segueixi tenint Festa Major de maig malgrat la suspensió dels actes oficials per la crisi del coronavirus i les mesures de confinament. Serà una edició especial on els balcons i les xarxes socials tindran més protagonisme però l'objectiu serà replicar la programació habitual en un format virtual.

Així, ja s'han iniciat els contactes amb totes les parts implicades per començar a confeccionar la programació del dimecres 13 al diumenge 17 de maig amb una gran dosi d'originalitat i innovació. En els pròximes dies s'aniran presentant els diferents actes que permetran als targarins i targarines gaudir de la seva festa popular per excel·lència i que s'ha refermat com una de les festes més participatives del territori català.

Concurs per crear el cartell de la 'Festa Major confinada'

Una de les primeres convocatòries que es farà a través de les xarxes socials serà la del concurs per crear el cartell de la 'Festa Major confinada'. Les propostes ja es poden enviar al correu electrònic d'AgEnTa ([email protected]) fins al dijous 7 de maig i un jurat virtual escollirà la proposta definitiva. La proposta de la 'Festa Major confinada' compta amb el suport de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tàrrega, que també col·labora en la comissió organitzativa per poder preparar una gran programació i poder mantenir viu l'esperit de la Festa Major.


Comentaris

envia el comentari