Catalunya Diari

La Transsegre de Balaguer reuneix 1.700 persones amb 230 barques

Enguany, l'elevat cabal del riu ha obligat als organitzadors a retallar el recorregut d'aquest diumenge

La celebració d'enguany ha rebut el mateix nombre de participants i d'embarcacions que l'any anterior.
La celebració d'enguany ha rebut el mateix nombre de participants i d'embarcacions que l'any anterior. | LleidaDiari.cat

La Transsegre de Balaguer ha tancat aquest diumenge la 34a edició, una celebració en la qual hi han participat 1.700 persones amb 230 barques, una dada que iguala la xifra de l'any passat. En aquesta ocasió però l'elevat cabal del riu ha obligat als organitzadors a retallar el recorregut d'aquest diumenge, escurçant-lo més de la meitat. És aquest el motiu pel qual no totes les embarcacions que van participar dissabte hagin baixat aquest diumenge.

I no sols s'ha reduït el recorregut. També s'han incorporat noves mesures de seguretat, com la prohibició de consumir begudes alcohòliques a les baruqes per evitar situacions de risc.

Canvi de dates de la Transsegre

La 34a edició de la Transsegre ha canviat de dates. En aquesta ocasió s'ha celebrat una setmana més tard. Segons els organitzadors, el canvi ve motivat per no coincidir amb el festival de música Canet Rock. I és que a aquesta popular festa de Balaguer hi participen persones d'arreu del país.

Un altre canvi important d'enguany ha estat la retallada del descens de la segona etapa. La sortida d'enguany s'ha fet des de la platgeta que hi ha prop del pont del riu Sió. El canvi ha estat provocat per la crescuda del cabal del riu a causa de les fortes pluges dels últims mesos i també del desgel. El motiu principal és que alguns trams del riu han quedat impossibilitats per l'arribada dels equips d'emergències en cas de registrar-se algun accident.

Pancartes grogues s'han pogut veure durant la Transsegre 2018.
Pancartes grogues s'han pogut veure durant la Transsegre 2018. | LleidaDiari.cat

 

Pancartes a favor de la república

L'entorn del riu Segre s'ha vestit de color groc i pancartes a favor de la república i demanant l'alliberament dels polítics independentistes empresonats.

La presidenta de la Transsegre, Gemma Guarné, ha explicat tot i la reducció del recorregut almenys s'ha pogut celebrar la baixada de barques pel centre de Balaguer que «és el que espera la gent». Com és habitual, les embarcacions han estat construïdes amb diferents elements decoratius. Una de les que ha cridat més l'atenció ha estat 'La Ramona', una barca en forma de tractor verd amb tripulació de Banyoles i Mollerussa.

'La Ramona' és una de les embarcacions que ha cridat més l'atenció.
'La Ramona' és una de les embarcacions que ha cridat més l'atenció. | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari