Catalunya Diari

La Transsegre compta ja amb més de 220 embarcacions inscrites

La festa tindrà lloc del 13 al 15 de juliol

Imatge de la Transsegre 2017.
Imatge de la Transsegre 2017. | LleidaDiari.cat

La Transsegre és la festa d'estiu més singular de les terres de Lleida i aquesta setmana, la capital de la Noguera, Balaguer, ja escalfa motors per a gaudir-la com mai els dies 13, 14 i 15 de juliol. Amb més 220 embarcacions inscrites, la festa d'enguany es preveu tot un èxit. Acostumen a dir que el que bé comença, bé acaba i, el cert, és que la Transsegre, després de 34 estius d'història, no té cap intenció d'acabar. 

Més aviat al contrari! Cada vegada el que va començar com una anècdota entre una colla d'amics balaguerins, es fa més i més gran. En la primera edició d'allò més improvisada, la baixada va aplegar disset embarcacions. Un èxit creixent que l'any 1987 ja aplegava 144 embarcacions i més de 600 tripulants, fins i tot de fora de Balaguer. Actualment, s'ha consolidat com la festa major d'estiu col·lectiva entre Balaguer, Camarasa, Sant Llorenç de Montgai i Gerb.

Pels que la coneixen bé, la Transsegre és molt més que una baixada d'embarcacions. La Transsegre és aigua, música i creativitat, que s'uneixen per celebrar un descens eixelebrat i no competitiu. 

Una festa consolidada

La festa aplega cada any a participants d'arreu de Catalunya i la franja sobre les originals embarcacions casolanes amb l'objectiu de recuperar l'espai natural del riu. L'edició de l'any 2017 va tancar amb unes xifres de 233 embarcacions i 1777 tripulants inscrits. La baixada pel Segre consta de dos trams molt diferenciats. La primera part té lloc el dissabte a la tarda enmig d'un ambient molt festiu. Les embarcacions surten des de Camarasa i comencen el recorregut per les aigües manses del pantà fins a la platja de Sant Llorenç de Montgai.

Imatge de la 31a Transsegre
Imatge de la 31a Transsegre | ACN - Fotografia: Alba Barbero

 

Tots aquells participants que finalitzin amb èxit aquest primer tram, són els que el diumenge al matí surten des del Partidor de Gerb per afrontar una segona etapa de quatre quilòmetres. El seu objectiu és arribar fins a la llera del Riu Segre al seu pas per Balaguer, caracteritzada per un ambient molt familiar i festiu, on té lloc l'entrega de premis. A més, les nits de divendres i dissabte la festa s'amenitza amb actuacions musicals d'artistes d'arreu de Catalunya. En aquesta edició, destaca el concert en directe del grup La Pegatina. Vinga va, no t'ho pensis més i decideix-te per a gaudir de la festa de l'aigua per excel·lència a les terres de Lleida!

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari