Catalunya Diari

Traslladen 12 pacients a l'alberg de Tremp per alliberar llits de l'Hospital del Pallars

Salut diu que no té cap connexió amb el brot en la residència de Tremp on han mort 34 persones

Pla general d'una ambulància a l'alberg de Tremp on s'han traslladat pacients de l'Hospital Comarcal del Pallars
Traslladen dotze pacients a l'alberg de Tremp per alliberar llits de l'Hospital Comarcal del Pallars | LleidaDiari.cat

Quatre ambulàncies han traslladat aquest dilluns dotze pacients de l'àrea sociosanitària de l'Hospital Comarcal del Pallars a l'Alberg de Tremp per alliberar espais del centre sanitari. L'objectiu és poder atendre els pacients aguts de forma més satisfactòria en les properes onades de coronavirus, i separar els pacients del sociosanitari dels malalts de covid-19.

L'alberg s'ha adaptat per poder acollir fins a 18 pacients que s'aniran traslladant de manera progressiva. Salut ha dit que es tracta d'una acció planificada des de fa temps i que no té cap connexió amb el brot de la residència de Tremp, que continua actiu amb 101 residents i 43 professionals positius, i que ja ha registrat 34 morts.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

En les últimes setmanes s'han fet treballs per adaptar-lo

Salut assegura que des de l'agost estava preparant l'alberg, en col·laboració amb l'Ajuntament de Tremp i l'Agència Catalana de la Joventut, i en les últimes setmanes s'han fet treballs per adaptar-lo i poder-hi acollir les 18 places del sociosanitari. Els treballs han consistit a adequar la planta baixa per ubicar-hi les habitacions dels pacients donat que a la primera planta on hi ha les habitacions era complicat i costós.

El director de l'alberg, Manel Muñoz, ha explicat que des de l'alberg s'encarregaran de servir l'esmorzar i el berenar als pacients i el dinar i sopar el traslladaran des de l'Hospital. Pel que fa a la cura dels pacients s'ha traslladat un equip de metge, infermers i zeladors a l'alberg que fins a la primavera es preveu que funcioni com alberg-hospital.


Comentaris

envia el comentari