Catalunya Diari

Traslladen usuaris 'no Covid' de la residència de Solsona a Igualada

El centre solsoní ha registrat en les últimes hores 3 morts més

Imatge de les proves PRC practicades als treballadors i treballadores de la Fundació Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona, el dia 8 de gener de 2021.
Imatge de les proves PRC practicades als treballadors i treballadores de la Fundació Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona. | LleidaDiari.cat

Un total de 16 usuaris de la residència Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona s'han traslladat a la residència Colisée d’Igualada per evitar entrar en contacte amb residents de l'equipament que han donat positiu en Covid-19. Són usuaris de les zones grogues, que han donat negatiu des de l’inici del brot detectat la setmana passada. D'altra banda, dos usuaris també han ingressat al Centre Sanitari del Solsonès i dos més han retornat voluntàriament al seu domicili. Els trasllats s'han fet per gestionar millor el brot que hi ha al centre residencial i evitar nous contagis. Cal recordar que el brot de Covid-19 registrat en aquesta instal·lació afecta ja a un total de 63 residents i 42 professionals (el 57% de la plantilla). A més, aquest cap de setmana hi ha hagut tres morts més de residents amb Covid-19 i la xifra total s'eleva a sis.

▶️ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!


El trasllat temporal dels usuaris s'ha dut a terme entre aquest dissabte i diumenge, un cop tramitades les autoritzacions dels familiars. La mesura s'ha pres conjuntament amb la Generalitat de Catalunya davant el volum important de baixes de personal. En un comunicat, el centre informe que la mesura vol «reduir la pressió i la càrrega laboral» dels professionals de la residència, ja que d'aquesta manera ja no hauran de seguir protocols diferenciats per zones i, al mateix temps, garantiran la protecció dels usuaris no infectats.

La residència Colisée d’Igualada disposa de places equipades per atendre persones procedents d’altres instal·lacions que puguin tenir necessitats de cura especials relacionades amb la Covid-19.

El comitè de seguiment del brot de coronavirus de la residència Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona reconeix els «esforços» de la plantilla de treballadors que continua operativa i les noves incorporacions. En un comunicat asseguren que «les famílies poden estar segures que s’està atenent adequadament el conjunt de residents en aquest complex cap de setmana».

La residència de Solsona va realitzar divendres un cribratge entre tot el personal del centre per identificar possibles casos asimptomàtics. En total, es van realitzar proves als 27 usuaris que fins ara havien donat negatiu a les proves realitzades prèviament. Després de l'estudi es van detectar sis nous positius.


Comentaris

envia el comentari