Catalunya Diari

Els treballadors del Centre Sanitari del Solsonès denuncien les seves condicions laborals

La seva demanda és que s'actualitzin els salaris per equiparar-se a la resta de professionals del país

Professionals sanitaris atenen malalts de coronavirus a l'Hospital Clínic. Imatge publicada el 16 d'abril del 2020
El Comitè d'Empresa del Centre Sanitari del Solsonès denuncia que es menysté les seves condicions laborals | Francisco Avia

El Comitè d'Empresa del Centre Sanitari del Solsonès ha denunciat que es «menysté» les condicions laborals dels treballadors.

En un comunicat, acusen la presidència i la gerència de gestió «nefasta». «Els professionals hem estat i ho estem donant tot per oferir el millor als ciutadans, però això no és recíproc». Denuncien que des del 2017 han patit retallades respecte a la resta de professionals sanitaris de Catalunya, «concretament un 6,45% i un 5% del 2010». No estan d'acord amb l'oferiment de la direcció d'un increment parcial del 2018 i el 2019 més un 25% del deute reconegut dels objectius del 2017. Segons detallen, el seu criteri és demanar l'actualització dels salaris «per no incrementar la desigualtat respecte a la resta de companys».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Salut confirma la proposta perquè Lleida passi a fase 2 dilluns

El Departament de Salut confirmarà aquest dijous al Ministeri de Sanitat la seva proposta perquè la regió sanitària de Lleida passi a la fase 2 a partir del 8 de juny, segons han confirmat a l'ACN fonts de la conselleria.

Salut ja ho va plantejar dilluns, però condicionat a l'evolució de l'epidèmia. Passats uns dies, la conselleria ha constatat una baixada en la incidència de casos, que ha passat de 38,4 per cada 100.000 habitants del 21 al 27 de maig, a 25,4 del 28 de maig al 3 de juny. A més, les cadenes de transmissió estan identificades i es fa el seguiment del 100% dels contactes. Tot i això, les mateixes fonts remarquen que cal extremar la vigilància en tres zones concretes: Lleida ciutat, el Baix Segrià i les Garrigues.


Comentaris

envia el comentari