Catalunya Diari

Treballen per reobrir la passarel·la de Mont-rebei en els pròxims mesos

Ambdues comarques signaran un conveni per al manteniment de la infraestructura i per poder tirar endavant l'actuació

Imatge de la passarel·la precintada | Agents Rurals

La Noguera i de la Ribagorça aragonesa treballen per poder reobrir el pont penjant de Mont-rebei en els pròxims mesos, segons ha explicat la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell. La voluntat seria poder-ho fer abans de Setmana Santa però primer hauran d'enllestir diversos tràmits legals i administratius per al finançament i execució dels treballs de millora de la infraestructura que hauran de permetre garantir la seguretat dels usuaris.

Després d'aconseguir reunir els recursos necessaris de diferents administracions catalanes i aragoneses, les dues comarques finançaran l'actuació a parts iguals, que tindrà un cost pròxim als 60.000 euros. La passarel·la, que connecta banda i banda del congost, entre Àger i Viacamp, es troba tancada al públic des del novembre passat per motius de seguretat.

Així mateix, els dos consells comarcals preveuen signar en els pròxims dies el conveni al qual es van comprometre per al manteniment conjunt de la passarel·la i que també servirà per poder tirar endavant les obres de millora a la infraestructura. Ambdues comarques ja han aconseguit reunir el finançament necessari per a aquesta actuació i confien poder-la adjudicar pròximament. La licitació dels treballs anirà a càrrec de la comarca de la Ribagorça aragonesa.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Problemes amb els turistes

Els Agents Rurals van haver de precintar el passat mes de desembre la passarel·la del Congost del Seguer, que uneix la part catalana i aragonesa del Congost De Mont-rebei, que continua tancada per risc estructural, després que els turistes segueixin passant malgrat l'advertència. 

Segons van informar els Agents Rurals en el seu moment a través de les xarxes socials, la petició la van fer les autoritats locals i, per evitar majors, Protecció Civil i els agents van precintar i reforçar la senyalització de prohibició.

 

Una esllavissada al juliol

Una esllavissada de terra i arbres va tallar el passat mes de juliol el camí d'accés al Congost de Mont-rebei per Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà. Els serveis d'emergència van rebre l'alerta pels volts de les cinc de la tarda i si ve no hi ha constància de danys personals l'accés es va haver de tancar al pas de vianants a l'espera que els geòlegs facin una valoració de la situació.

L'allau va tenir lloc a pocs metres d'una de les passarel·les en direcció al congost i van ser treballadors de la Fundació Catalunya La Pedrera, que gestionen el pàrquing de Sant Esteve, els qui van alertar del despreniment. El Congost de Mont-rebei és un dels espais naturals que rep més visitants del Pirineu pel seu elevat valor paisatgístic i natural.


Comentaris

envia el comentari