Catalunya Diari

Tremp busca famílies per set gossos que s'han quedat sense propietari

La gossera municipal està plena i no té capacitat per més incorporacions

Un Agent Rural comprovant l'estat d'un gos a Claramunt
Un Agent Rural comprovant l'estat d'un gos a Claramunt | @agentsruralscat

Fa una setmana va morir una veïna de Claramunt, al municipi de Tremp, que vivia solament acompanyada de set gossos i dos gats. Arran de la mort de la dona, aquests animals s'han quedat sols i, per aquest motiu, se n'ha fet responsable l'Ajuntament de Tremp. El consistori diàriament s'encarrega de portar-los menjar i aigua, així com de tenir cura del seu estat de salut. També, els Agents Rurals s'estan encarregant de la seva supervisió i que la gestió es faci correcta. Malgrat la possibilitat de traslladar-los a la gossera municipal, aquesta està al 100% de capacitat i no pot albergar més animals. Per aquest motiu, l'Ajuntament fa una crida i busca famílies per aquests set gossos i dos gats donat que no els han trobat cap centre d'acollida a Lleida.

Pla general de quatre gossos que s'han quedat sense propietari
Pla general de quatre gossos que s'han quedat sense propietari | LleidaDiari.cat

 

  

El passat darrer mes de maig va ser especialment dur envers l'abandonament d'animals a la demarcació de Lleida. Concretament, segons va informar la protectora d'animals Lydia Argilés de Lleida, es van abandonar a Almacelles i Corbins diversos cadells de gos, pels quals, també es buscaven famílies adoptives. El primer abandonament va ser el de sis cadells de gossos a la carretera de Corbins. Segons van informar través de les xarxes socials, els cadells estaven plens de puces i paparres i tenien les panxes unflades, probablement, per cucs intestinals. Una vegada rescatats per una voluntària de la protectora, els van traslladar en una zona de quarantena on els van desparasitar.

Pla general de dos dels set gossos que s'han quedat sense propietari
Pla general de dos dels set gossos que s'han quedat sense propietari | LleidaDiari.cat

 

Uns dies després, des de la mateixa protectora van anunciar l'abandonament de dos cadells que van ser rescatats d'una granja abandonada d'Almacelles. Segons van confirmar a través de les xarxes socials, van ser tres els animals trobats, tot i que del tercer es va fer càrrec la dona que els va rescatar. Des de la protectora creuen que els gossos van ser abandonats d'una llar, ja que estaven nets i tenien bon pes. En aquest sentit, van lamentar el seu abandó i van titllar d'irresponsable el seu antic propietari.


Comentaris

envia el comentari