Catalunya Diari

Tres avions sortiran de l'aeroport de Lleida-Alguaire cap a Brussel·les per la manifestació del 7 de desembre

Els organitzadors no descarten contractar un quart avió si hi ha demanda de places en els dies vinents

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) de Lleida han contractat tres avions per connectar l'aeroport de Lleida-Alguaire amb Brussel·les el pròxim set de desembre i desplaçar així persones a la manifestació que tindrà lloc a la capital europea sota el lema 'Omplim Brussel·les', tal com ja va avançar aquesta setmana LleidaDiari.cat. Les aeronaus s'han contractat aquest dimarts al migdia a Barcelona a dues companyies polonesa i txeca i de moment ja n'hi ha dos de plenes mentre que la tercera encara disposa de places. Els organitzadors no descarten contractar un quart avió si hi ha demanda de places en els dies vinents. La sortida serà el dia 7.00 hores a les set del matí i la tornada el mateix dia a les 19.00 hores de la tarda des de l'aeroport de Brussel·les amb arribada a les nou del vespre a Lleida-Alguaire.

  

Jordi Alsina, del CDR Zona Alta de Lleida ha explicat que els tres avions que s'han contractat tenen capacitat per a 189 places i que per tant es mobilitzaran prop d'unes 600 persones des de l'aeroport de Lleida-Alguaire. En aquest sentit, ha afegit que el preu de viatge s'ha fixat finalment en 406 euros l'anada i la tornada el mateix dia. Els vols començaran a sortir a partir de les set del matí de dimecres set de desembre un darrera l'altre deixant un impàs d'un mínim de vint minuts entre cadascun d'ells. El viatge en avió fins a Brussel·les està estimat en prop de dues hores i la tornada serà a partir de les deu de la nit del mateix dimecres, que és un dia d'entre setmana i que habitualment no hi ha activitat aèria programada a l'aeroport lleidatà.

Alsina ha destacat que s'han vist sorpresos «gratament» per l'èxit de la proposta de contractar avions des de l'aeroport de Lleida-Alguaire per anar a Brussel·les i ha assegurat que no només és gent de Lleida la qui ha reservat vol sinó també d'altres punts de Catalunya i Andorra. En aquest sentit, Alsina ha assenyalat que tot i «els entrebancs» que creien que es trobarien a l'hora d'organitzar un desplaçament d'aquestes característiques, quan ho han anat desenvolupant i han explicat els motius pels quals ho volien fer s'han trobat més facilitats que problemes.


Comentaris

envia el comentari