Catalunya Diari

Tres dones encapçalaran la llista de la CUP a Bellpuig

En l’acte, també s’ha presentat la campanya «Parem l'orella» que consistirà en cinc jornades participatives perquè la ciutadania faci arribar les seves propostes

Candidates de la CUP a Bellpuig
Imatge de les dones que encapçalen la llista de la CUP a Bellpuig | LleidaDiari.cat

Els baixos del castell de Bellpuig van acollir diumenge l'acte «La CUP a govern, les experiències de Navàs i Capellades» on els alcaldes d'aquestes dues localitats del Bages i l'Anoia, Jaume Casals i Aleix Auber, van explicar algunes de les dinàmiques i projectes més destacats que ha desenvolupat la CUP als seus municipis on hi governen des de fa quatre anys en el cas de Capellades – conjuntament amb Esquerra Republicana - i vuit anys en el cas de Navàs. En acabar, va tenir lloc la presentació de les tres primeres persones que encapçalaran la llista de la CUP a l'Ajuntament de Bellpuig. Sandra Oriola, actual regidora de la CUP, serà la número u; Eli Sánchez, serà la numero dos i Istria Molinero serà la tercera.

Segons es va explicar a l'acte, «aquest fet no pretén ser ni estètic, ni ser una bandera, simplement respon a reflectir una quotidianitat com és el fet que les dones participem cada cop més en les entitats socials i culturals de la vila i que això, també cal traslladar-ho a l'àmbit polític per tal de valorar i naturalitzar-ho», va destacar Sandra Oriola. També es van mostrar les dades actuals, ja que a Catalunya en aquesta legislatura hi ha 775 alcaldes (82%) i 174 alcaldesses (18%) i a l'Urgell de 20 alcaldes (85%) només tres són dones (15%).

 

La proposta de treball de la CUP durant els següents mesos

A més, en el cas de Bellpuig concretament, al llarg dels 40 anys de democràcia mai cap dona ha estat al capdavant del consistori. D'altra banda, es va destacar que un cop presentades les tres caps de llista, la proposta i treball de la CUP es centrarà durant els mesos de febrer i març a desenvolupar la campanya «Parem l'orella» amb què han programat al llarg de febrer i març, cinc jornades participatives obertes a tothom qui vulgui compartir propostes per millorar el poble des d'una perspectiva d'esquerres i que es faran al Casal La Rubinada els dissabtes de 17.00 hores a 19.00 hores. Les dates i temàtiques són:

  

  

- Cultura i festes, el 9 de febrer

  

- Cohesió social, el 16 de febrer

  

- Economia social, el 23 de febrer

  

- Educació, lleure i esports, el 9 de març

  

- Vila i el territori, el 16 de març

  

En aquest sentit doncs, van demanar a la quarantena d'assistents a l'acte de fer també un pas endavant i els han animat a participar en les jornades. Van concloure l'acte afirmant que l'objectiu de la CUP per aquesta nova legislatura és guanyar les eleccions i desenvolupar una altra cultura política, des de la participació i lluny de certs lideratges molt personalistes que des de fa anys consideren que es duen a terme a l'Ajuntament de Bellpuig i que asseguren cal transformar cap a un lideratge compartit, que permeti generar debat i incloure a la ciutadania en les decisions.


Comentaris

envia el comentari