Catalunya Diari

Tres exposicions completen l’oferta cultural de la Festa Major de les Borges Blanques

Destaquen l’exposició del 20è aniversari de la colla sardanista Brut Natura, a l’Espai Macià, i la mostra de joguines dels anys 30

Inauguració de l’exposició dels 20 anys de la colla sardanista Brut Natura
Inauguració de l’exposició dels 20 anys de la colla sardanista Brut Natura | LleidaDiari.cat

Les Borges celebra la seva Festa Major amb multitud d'actes per a tots els públics, entre els quals hi ha tres exposicions que complementen l'oferta cultural del municipi. En concret, destaquen l'exposició del 20è aniversari de la colla sardanista Brut Natura, a l'Espai Macià, i la mostra de joguines dels anys 30, juntament amb l'exposició de l'artista Alba Falcó, al Museu Cal Pauet de la capital de les Garrigues. La primera mostra té lloc amb motiu del 20è aniversari de la colla sardanista Brut Natura i recull desenes de fotografies, trofeus i vestuaris de l'agrupació al llarg de les seves dues dècades de vida. L'exposició es pot visitar a la sala Arts de l'Espai Macià del 29 d'agost al 16 de setembre.

Per la seva banda, el Museu de Cal Pauet també ha preparat dues exposicions molt especials: una mostra de desenes de joguines dels anys 30 i una exposició de quadres amb motius naturals de la jove artista borgenca Alba Falcó. Les dues exposicions es podran visitar durant tots els matins de la Festa Major, del 31 d'agost al 2 de setembre. Cal recordar que el museu de Cal Pauet va néixer fa dos anys arran de la iniciativa particular de Josep Maria Anglès i inclou una exposició permanent de més de 1.500 objectes dels anys 40, 50 i 60. En ella s'hi poden veure estris quotidians, material escolar, joguines i altres aparells com ara la primera màquina de fitxar de les empreses, una màquina de fer cinema, entre d'altres.

Josep Maria Anglès descriu la visita del museu com un mena de «turisme familiar de les emocions», ja que visitar l'exposició «fa aflorar sentiments gràcies al record que evoquen alguns dels objectes exposats». En l'exposició de joguines dels anys 30, s'hi pot veure Mecanos, bitlles de principis de segle XX així com retallables de la Guerra Civil en què es pot veure com, a mesura que evolucionava el conflicte, canvia el bàndol dels soldats representats. Aquest dijous, 30 d'agost, van continuar els preludis de la Festa Major amb la festa Holi a les 19.30 hores a l'avinguda de Jaume I de les Borges i, en acabar, una gran festa de l'escuma per a tots els assistents. Ja dins del programa general de la Festa Major 2018, aquest divendres 31 d'agost, a les 11.00 hores fins a les 14.00 hores hi ha programat inflables aquàtics a les piscines municipals. A les 11.30 hores es realitzarà el tradicional repic i volteig de campanes.

Inauguració de l’exposició dels 20 anys de la colla sardanista Brut Natura
Inauguració de l’exposició dels 20 anys de la colla sardanista Brut Natura | LleidaDiari.cat

 

Entrada la tarda, a les 19.00 hores, la Dàmaris Gelabert oferirà un concert al passeig del Terrall amb entrada gratuïta. Tot seguit, a les 21.30 hores hi ha programat el sopar del Jovent al pati de l'Institut Josep Vallverdú. A més a més, hi haurà la representació de l'obra de teatre «Fer riure és un art», de Joan Pera, a les 23 hores. El preu de l'entrada són deu euros, si es compra anticipadament, o dotze euros a taquilla. En acabar, hi haurà la nit del jovent a la zona penyes amb l'actuació del grup Raggatunning i els Djs Sergi Domene i Andre Vicenzzo.


Comentaris

envia el comentari