Catalunya Diari

Tres instal·lacions sobre el pas del temps, premiades al Festival de Creació Contemporània Embarrat de Tàrrega

Laura Llaneli i Daniel Moreno Roldán comparteixen ex aequo el Premi Embarrat 2017 i María Sánchez és reconeguda amb el Premi IEI

Imatge de grup de l’equip directiu de l’Embarrat 2017 amb artistes participants al festival | LleidaDiari.cat

Tàrrega acull aquest cap de setmana la quarta edició de l'Embarrat - Festival de Creació Contemporània, aparador de l'art d'avantguarda. Les naus del Museu Trepat, antiga fàbrica de maquinària agrícola, esdevenen el marc en què 32 artistes emergents exhibeixen els seus treballs, agrupats en l'exposició col·lectiva 'La Gran Màquina IV'. Els organitzadors han plantejat enguany com a leit-motiv el concepte de lentitud en contraposició a la rapidesa que impera a la societat actual. D'aquí el lema 'As slow as possible' ('tan a poc a poc com sigui possible'). I aquest dissabte, segona jornada de l'Embarrat, s'han donat a conèixer les propostes guanyadores. El Premi Embarrat 2017, dotat amb 1.500 euros, s'ha concedit ex aequo a les obres 'Gnossienne nº1' de Laura Llaneli i 'Vuit temporitzadors elèctrics' de Daniel Moreno Roldán. D'altra banda, el jurat del festival també ha distingit '1º Interior D' de María Sánchez amb el Premi Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), dotat amb la producció d'una exposició individual l'any 2018 a la Sala Gòtica de l'IEI. 

L'obra guanyadora és 'una instal·lació multimèdia d'imatge i so en què l'autora interpreta l'obra homònima per a piano d'Erik Satie alterant el seus paràmetres temporals. La creadora manté cada nota fins que el so d'aquesta s'extingeix completament. Així, la durada original de la peça, de 3 minuts, s'expandeix fins a les 3 hores. Laura Llaneli (Granada, 1986) centra el seu treball en la recerca de l'art sonor.


Comentaris

envia el comentari