Catalunya Diari

Tret de sortida del Gastropirineus per posar en valor la cuina i els productes del territori

La segona edició es fa a Alp i Puigcerdà fins demà amb una fira-exposició de productes de banda i banda dels Pirineus i sessions de cuina en directa

Imatge dels participants de la primera sessió del Gastropirineus d'aquest 27 de novembre del 2017 a la Cerdanya
Imatge dels participants de la primera sessió del Gastropirineus d'aquest 27 de novembre del 2017 a la Cerdanya | LleidaDiari.cat

Aquest dilluns han començat les jornades professionals de gastronomia i de la cuina dels Pirineus, el Gastropirineus, que se celebraran a Alp i Puigcerdà fins demà. En aquesta segona edició, hi haurà més de 200 participants, una trentena de ponents i la representació de 220 productors de Catalunya, Andorra i de la Catalunya del Nord. El programa inclou degustacions i presentacions de producte en una fira-exposició així com sessions de cuina en directa. L'objectiu principal és «difondre el patrimoni culinari, estimular la innovació i millorar la competitivitat del sector», segons s'ha subratllat en l'acte d'inauguració que s'ha fet al Palau d'Esports i Congressos d'Alp. 

La primera edició es va fer a la Seu d'Urgell, amb un gran èxit de participació i aquest any se celebra per primer cop a les comarques gironines. Gastropirineus s'ha convertit en un gran aparador de la cuina i dels productors dels Pirineus. Amb aquestes jornades, que es fan avui i demà a Alp i Puigcerdà (Cerdanya), es vol promoure la cultura alimentària i les noves tendències, donar a conèixer el patrimoni gastronòmic i recopilar i difondre el coneixement de productors, elaboradors i cuiners. El seu principal objectiu, segons els promotors, és «millorar la competitivitat dels professionals i empreses del sector».

L'acte d'inauguració s'h fet al Palau d'Esports i Congressos d'Alp i ha anat a càrrec del director del Gastropirineus, Francesc López. També hi havia l'alcalde del municipi i president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner, i l'alcalde de Puigcerdà i vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira. En l'acte, s'ha destacat la consolidació de les jornades i la importància de la gastronomia com a sector capdavanter.


Comentaris

envia el comentari