Catalunya Diari

Troben una àliga sense vida al peu d’un suport elèctric a Tàrrega

L’au va néixer el març del 2018 i va ser criada mitjançant hacking a Caseda (Navarra) dins d'un programa Life

Els Agents Rurals han trobat aquesta setmana una femella d’àguila cuabarrada amb transmissor morta al peu d’un suport elèctric a Tàrrega, a la comarca lleidatana de l'Urgell. Segons han informat els Agents Rurals a través de les xarxes socials, l’au va néixer el març del 2018 i va ser criada mitjançant hacking a Caseda (Navarra) dins d'un programa Life.

Gràcies a aquesta informació, han pogut saber que els nens de Caseda li van posar de nom Zoiletilla. Els Agents Rurals, també han publicat a les xarxes les imatges de l'àguila trobada ja sense vida a l'Urgell. 

Altres actuacions dels Agents Rurals a Lleida

Els Agents Rurals van localitzar el passat dilluns 24 de desembre dos rucs de pura raça catalana perduts per un camí de Vinaixa, a la comarca lleidatana de les Garrigues. Segons van informar en el seu moment els Agents Rurals a través de les xarxes socials, una vegada trobats els animals i certificar que es trobaven sols i perduts, van procedir a la recerca dels seus propietaris. Després d'unes hores, finalment, els Agents Rurals van poder localitzar al propietari dels dos animals de pura raça i els van retornar sans i estalvis. 

Aquesta no és la primera vegada que apareixen rucs per Lleida. Una de les més recents i sonades vegades va ser el passat mes de juny quan va aparèixer un exemplar d'aquesta animal passejant per ple Passeig de Ronda de Lleida. Concretament, el ruc es va endinsar pel centre de Lleida procedent de l'N-II causant expectació entre els ciutadans que van veure com l'animal caminava tranquil·lament entre els cotxes. El ruc va entrar a Lleida pel Passeig de Ronda i, finalment, va ser un ciutadà qui va poder detenir l'animal. Segons va informar en el seu moment la Guàrdia Urbana a LleidaDiari.cat, els agents van poder localitzar al propietari que es va fer càrrec de l'animal. Tot i la curiositat ciutadana, la Urbana assegurà que no es va registrar cap incident.

El ruc caminant pel Passeig de Ronda va causar una gran expectació entre els lleidatans que, sorpresos, el van veure passar pel seu costat i entre els cotxes. Però, a més a més, la seva viralitat va inundar les xarxes socials i tots els ciutadans van poder veure amb sorpresa com aquesta animal caminava tranquil·lament per un àmbit que, òbviament, no era el seu natural. Ja que l'aparició de l'animal no va causar cap dany ni personal ni material, tot va quedar en una simpàtica anècdota.


Comentaris

envia el comentari