Catalunya Diari

Troben, de nou, 5 cadàvers de cigonyes electrocutades a l'Urgell

S'han ficat en contacte amb la companyia elèctrica

Imatge d'una cigonya morta
Imatge d'una cigonya morta | @agentsruralscat

Els Agents Rurals van recollir aquest dijous cinc cadàvers de cigonya blanca presumptament electrocutades en una línia reincident. Els fets van tenir dins d'una zona de protecció a les rodalies de Tàrrega, la capital de la comarca de l'Urgell. En aquest sentit, els Agents Rurals recorden que la cigonya blanca està inclosa dins del llistat d'espècies silvestres en règim de protecció especial, al catàleg nacional d'espècies amenaçades i inclosa a la llei de protecció dels animals. D'altra banda, aquest cas fa recordar el de fa uns dies, també a l'Urgell, quan els Agents Rurals van confirmar la mort de catorze cadàvers de cigonya blanca presumptament electrocutades en una línia situada entre els paratges del Boscarro i el pla de l'Ofegat, a Tàrrega.

Imatge de les aus rescatades
Imatge de les aus rescatades | @agentsruralscat

 

Segons van informar els Agents Rurals a través de les xarxes socials, es van posar en contacte amb la companyia elèctrica responsable d'aquest cablejat i se li va instar a intervenir per evitar noves afectacions de l'avifauna, ja que aquesta no és la primera vegada que succeix. No obstant això, després de la troballa d'aquesta setmana, sembla que encara no s'ha ficat solució a aquesta problemàtica. Paral·lelament, aquest divendres els Agents Rurals han recollit dues cries de Xot (Otus Scops) als Omells de Na Gaida, també a l'Urgell. L'avís l'ha donat un ciutadà que els havia trobat i, després del seu rescat, els Agents Rurals els han traslladat fins al Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent a Lleida.

 

Multitud de serveis durant aquest estiu a la demarcació de Lleida

En aquest sentit, animen a tots els ciutadans que veguin o trobin animals que es trobin en una situació vulnerable, ferits o fora del seu hàbitat natural, a què es fiquin en contacte amb els Agents Rurals per tal de poder salvar-los. De fet, han estat diverses les tasques que han dut a terme els Agents Rurals rescatant des de serps a exemplars de milà negre o voltors atrapats en basses de purins de la demarcació.


Comentaris

envia el comentari