Catalunya Diari

Troben petjades de l'antecessor del dinosaure al Pallars Sobirà

Es tracta d'un rèptil que va viure fa 247 milions d'anys
Ja es coneixia el rèptil a través d'altres troballes arreu del món | Cedida

Un grup d'investigadors catalans ha trobat, al port del Cantó (al Pallars Sobirà), unes petjades que pertanyen a l'antecessor dels dinosaures. Es tracta de l'arcosauromorf, un rèptil que va viure fa 247 milions d'anys i que ja era conegut a través de troballes fetes a diversos llocs del món. Segons el portal '324', les petjades permetran ara determinar com caminava l'animal.

Eduard Mujal, investigador de la UAB, ha explicat que la troballa no només és anterior als dinosaures: «Hem trobat els seus antecessors i el llinatge que va donar lloc als cocodrils i als dinosaures. Hem trobat les restes d'aquests rèptils». Els arcosauromorfs, que estan dividits en diversos tipus, ja eren objecte d'estudi des de fa anys. Les petjades del tipus trobat al Pallars, no obstant, són les primeres que s'identifiquen, i permeten deduir que aquest rèptil habitava zones càlides i properes als rius. 

 

La descoberta l'ha fet el Departament de Geologia de la UAB, juntament amb un investigador local i el suport de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. S'han dut a terme diversos motllos de les petjades per evitar que la descoberta es perdi amb l'erosió de les originals. La troballa s'ha publicat a la revista internacional Plos One.Comentaris

envia el comentari