Catalunya Diari

Troben 3 exemplars de nàiades, una espècie protegida, a Arbeca

Davant aquesta troballa, els agents van alliberar-les en una zona que garantís la seva supervivència

Els Agents Rurals van trobar aquest passat dimarts a Arbeca, les Garrigues, tres exemplars de l'espècie Psilunio littoralis, més coneguda com a nàiada.

Segons han explicat a través de les xarxes socials, les nàiades són una espècie protegida que corre el risc d'estar en perill d'extinció. Davant aquesta troballa, els agents van alliberar-les en una zona que garantís la seva supervivència. Feia molt temps que no se n'observaven a la zona, per tant, va ser tot un esdeveniment fer-ho.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Ja es coneix de què va morir l'os Cachou

Els primers resultats de la necròpsia de l'os Cachoutrobat mort el passat 9 d'abril en un indret de difícil accés de Les, a la Val d'Aran, apunten a «una agressió produïda molt probablement per un altre os i una posterior caiguda d'uns 40 metres per un terreny molt abrupte». Aquestes són les conclusions preliminars de la necròpsia del Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge de la UAB i l'acta de recollida del cadàver. Durant l'examen de la necròpsia s'ha pogut constatar que l'animal presentava «ferides perforants amb hemorràgies al costat esquerre del cap (per sota de l'orella i coll proximal), que corresponien a ferides ante mortem». En tractar-se d'un mascle adult, es dedueix que només un altre os pot causar-li aquestes lesions, segons indica l'informe.

Segons ha comunicat el Conselh Generau d'Aran l'os mostrava «un bon estat corporal i no s'ha observat cap lesió macroscòpica ni òrgan vital alterat». Malgrat això, es realitzaran proves complementàries, per a descartar causes infecto-contagioses i altres. Des del Conselh s'ha indicat que «atesa la situació de confinament provocada per la covid-19, els laboratoris no treballen al ritme habitual i els resultats de les analítiques poden tardar algunes setmanes». Serà amb aquests resultats quan s'elaborarà l'informe complet de la necròpsia.

 

Comentaris

envia el comentari