Catalunya Diari

Els trumfos i la sal, productes estrella de la 4a edició del Mercat de Cambrils, a d’Òden

Se celebrarà durant el matí del dia 17 de novembre amb productes artesans de proximitat i productors locals de trumfos

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La diputada Helena Martínez ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació del 4t Mercat del Trumfo i la Sal d'Òden que se celebrarà durant el matí del dia vinent 17 de novembre al Salí de Cambrils. 

La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida- ha comptat amb les intervencions dels regidors d'Òden, Judit Bajona, i Xavier Bertolín.

Àmplia representació dels productors de trumfos del municipi

El mercat presentarà una àmplia representació dels productors de trumfos del municipi, parades d'artesans alimentaris i artesania en general, amb una clara aposta pel producte de proximitat i de qualitat, i esperen 40 expositors, deu dels quals són de productors de trumfos locals. A més, es pot visitar el Salí de Cambrils i descobrir com feien la sal antigament.

Una de les novetats és que al llarg de la jornada es farà una exposició d'eines tradicionals i maquinària moderna del món trufaire; demostració de cuita de trumfos al caliu; demostració de cuita de truites amb trumfos en un fogó natural i ecològic; demostració de treball en forja i diversos tallers i espectacles infantils com el 'The little circus'.

El trumfo i la sal són els dos productes que s'identifiquen amb el municipi

Durant la seva intervenció, Martínez ha recordat que el trumfo i la sal són els dos productes que s'identifiquen amb el municipi, mentre que Bajona ha dit que es tracta d'impulsar la promoció del municipi tant gastronòmica com turística i això es veu reflectit en els diversos expositors que hi haurà a la fira, amb una especial incidència en el turisme rural.

Bertolín ha explicat que hi ha constància de l'existència de sal al municipi des d'abans del segle XIX perquè el riu que va a Ogern porta el nom de Ribera Salada. També ha fet referència al fet que l'any 1968 es van deixar d'explotar les salines i no va ser fins al 2014 quan es van reiniciar l'activitat.

Part de la recaptació que es faci al mercat anirà destinat a la Marató de TV3

Una part de la recaptació que es faci al mercat anirà destinat a la Marató de TV3 d'enguany que recull diners per les malalties minoritàries. L'Ajuntament d'Òden ha previst un servei de bus entre Cambrils i el Salí. L'organització també ha previst que, en cas de pluja el mercat es traslladi al pavelló de Cambrils.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari