Catalunya Diari

El TSJC només autoritza mantenir el toc de queda en 19 dels 148 municipis que demanava el Govern

El tribunal fixa com a criteri tenir una incidència acumulada superior als 250 casos per cada 100.000 habitants

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) només autoritza mantenir el toc de queda en 19 dels 148 municipis catalans que demanava el Govern.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Després de deliberar sobre la petició de pròrroga de les mesures anticovid, la sala Contenciós-Administrativa ha optat per mantenir les limitacions de moviment entre la 1 i les 6h als municipis d'Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d'Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí. En aquest sentit, el tribunal ho torna a canviar i fixa com a criteri tenir una incidència acumulada en els darrers set dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants. 
 

Paral·lelament, avala mantenir la limitació de 10 persones en reunions familiars i socials, així com la limitació del 70% del aforament en actes religiosos a tot el territori de Catalunya.

Les Rambles de Barcelona durant el toc de queda
El TSJC només autoritza mantenir el toc de queda en 19 dels 148 municipis que demanava el Govern | iStockPhoto (Alex Puig Ros)

Restricció dels drets fonamentals

Aquesta darrera mesura és contemplada favorablement pel tribunal, en canvi, pel que fa a la primera argumenta que ha de respondre exclusivament a criteris sanitaris, ja que es tracta d'una restricció «dels drets fonamentals» dels ciutadans. Així, creu que no està ben justificada la necessitat de la mesura, que s'ha de fer a través de «raons tècniques» i no pas per un criteri «d'oportunitat o de conveniència».
 

Si bé el tribunal reconeix que no és de la seva competència establir quin criteri és el millor, sí que ho és «ratificar que sigui una mesura proporcionada», i que no existeix cap alternativa «menys intrusiva» en els drets i llibertats fonamentals de les persones afectades. 
 

El document sosté, doncs, que el toc de queda proposat per l'executiu català no es justifica per «raons sanitàries» sinó per motius de «seguretat i ordre públic», que han de ser atesos d'una forma diferent.


Comentaris

envia el comentari