Catalunya Diari

Turisme de Lleida atén durant l'estiu un 8,11% més de visitants que en el mateix període del 2019

L'ocupació hotelera a la ciutat se situa encara lleugerament per sota respecte a juliol i agost del 2019

L'oficina de Turisme Lleida ha rebut 5.248 visitants durant el juliol i fins al 13 d'agost, xifra que supera el registre del mateix període del 2019 previ a la pandèmia quan va atendre 4.854 persones.
 

Al 2020, coincidint amb el confinament del Segrià, van ser 825. tot i això, l'ocupació hotelera a la ciutat se situa lleugerament per sota de l'estiu del 2019 quan va ser del 90% de mitjana, mentre que aquest juliol i agost es mou entorn del 80%.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La majoria dels turistes que visiten Lleida sóncatalansi provenen de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. El turista estatal prové majoritàriament de Madrid, País Valencià, País Basc, Andalusia i Castella i Lleó. Destaca, però, el decrement de turistes estrangers, la majoria dels quals són francesos. 
 

La capital del Segrià comença a deixar enrere els afectes de la pandèmia la covid-19 en l'àmbit turístic, tal com es desprèn de les dades de Turisme de Lleida que s'han donat a conèixer aquest dimarts corresponents a juliol i la primera meitat d'agost. I, és que l'oficina d'aquest organisme municipal situada a l'Eix Comercial ha atès en aquests dos mesos més persones que durant el mateix període del 2019, en concret 5.248 respecte a les 4.854 de fa dos estius. 
 

Cal remarcar, però, el descens del 57,72% de visitants estrangers en comparació amb l'estiu del 2019. Tot i això, el francès es manté com el turista majoritari que visita Lleida, seguits a molta distància d'italians i britànics, segons ha explicat Paco Cerdà.  

Imatge de la Seu Vella
urisme de Lleida atén durant l'estiu un 8,11% més de visitants que en el mateix període del 2019 | LleidaDiari.cat

Un 80% d'ocupació hotelera duran l'estiu

Tot i l'increment de visitants atesos a Turisme de Lleida, l'ocupació hotelera a la ciutat és encara lleugerament inferior a l'estiu del 2019. Aquest juliol i fins a mitjan agost, l'ocupació mitjana ronda el 80% mentre que els mateixos mesos del 2019 era del 90%.  
 

El perfil del visitant és el d'un turista principalment familiar que passa diversos dies a Lleida i que s'organitza, principalment, per conèixer l'oferta patrimonial i gastronòmica de la ciutat, i després també visita altres poblacions o comarques properes com és el cas del parc Raimat Natura. També destaca el visitant que s'atura a la ciutat unes hores bé o una nit per després continuar el viatge ja sigui a la platja o muntanya o tornant de vacances.  

 


Comentaris

envia el comentari