Catalunya Diari

La UGT denuncia 9 empreses del Baix Segre per irregularitats contra els treballadors de la fruita

Pendents de la resolució de la Inspecció de treball, les denuncies són per allotjament, salari i hores extra

El sindicat FICA – UGT ha interposat aquest estiu 9 denúncies contra grans empreses del sector fructícola del Baix Segre per suposades irregularitats contra els treballadors temporers durant la campanya de la fruita.

El secretari general del sindicat a Lleida, Xavier Perelló, ha matisat que es tracta de «denúncies selectives», ja que en l'àmbit personal n'han rebut moltes més perquè han atès és de 2.000 persones que no s'atreveixen a denunciar. Perelló també ha explicat que les denúncies són per incompliments en matèria d'allotjament als temporers, salari i hores extra. Ara estan pendents de la resolució de la Inspecció de Treball i fins que no determini si hi ha hagut frau, no faran públic el nom de les firmes.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Denúncies de forma selectiva

FICA-UGT ha interposat aquestes denúncies de forma selectiva perquè dins el sector de la fruita hi ha diferents realitats. Xavier Perelló ha remarcat que «no tothom incompleix» i ha assegurat que hi ha pagesos que fan les coses bé, però s'enfaden perquè se'ls criminalitza. Això no obstant, Perelló ha defensat que davant grans empreses, que necessiten «centenars de milers» de treballadors i cometen incompliments, «no podem quedar-nos de braços plegats».

Perelló ha explicat que aquestes denúncies es van posar a empreses de Baix Segre, quan s'hi desenvolupava la campanya de la fruita que va acabar fa unes setmanes. Ara la càrrega de treball s'ha traslladat al Pla d'Urgell on, segons el sindicat, «s'acaben els problemes» perquè entren els petits pagesos i tenen mà d'obra estable que fa 18 o 20 anys que els treballa i fins i tot s'allotja directament a casa de l'empresari agrícola.

Pla mitjà on es pot veure a la secretària del sector agroalimentari de FICA - UGT, Alícia Buil
La UGT denuncia 9 empreses del Baix Segre per irregularitats contra els treballadors durant la campanya de la fruita | LleidaDiari.cat

 

S'ha projectat el documental 'El Cost de la Fruita'

FICA-UGT ha celebrat aquest dimarts una jornada col·loqui a Lleida on s'ha projectat el documental 'El Cost de la Fruita', de Clara Barbal. La secretària del sector agroalimentari del sindicat, Alícia Buil, ha explicat que l'objectiu de la sessió ha estat el de posar en relleu els incompliments laborals que pateixen els treballadors del camp

Buil ha demanat un canvi i una implicació de totes les administracions, ja que el conveni pel qual es regeixen els temporers és l'agropecuari i inclou aspectes com les dietes i l'allotjament.


Comentaris

envia el comentari