Catalunya Diari

UGT lamenta una «setmana negra» d'accidents laborals a Catalunya

El sindicat exigeix mesures urgents davant de l'augment de sinistres mortals a la feina

La UGT ha lamentat aquest dilluns que la primera setmana d'agost cinc persones han mort en accidents laborals a Catalunyaen dos àmbits, el de la indústria i el de la construcció, un fet «insòlit» en una època tradicionalment de baixa activitat.
 

La UGT parla d'una «setmana negra» en un any on ja es registrava una «sinistralitat disparada», amb 3 morts en agricultura, 7 en indústria i 4 en la construcció durant el primer semestre.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

«Si seguim aquest ritme de creixement durant el segon semestre del 2021, podrem afirmar que aquest any serà el pitjor pel que fa a morts a la indústria i la construcció a Catalunya, superant la xifra de 41 morts de l'any passat», diu el sindicat  de la Unió General de Treballadors, que reclama «mesures urgents» per revertir la situació. 

Obres a la plaça de les Glòries de Barcelona (gener de 2019)
UGT lamenta una «setmana negra» d'accidents laborals a Catalunya | ACN

Demanen inspeccions preventives

Des de la sectorial UGT FICA de Catalunya acusen a l'administració de la seva «passivitat», així com també lamenten que les campanyes de conscienciació de l'administració «no estan donant els resultats esperats». «Cal que es posi el focus en la inspecció de treball», avisen. En aquest sentit, el sindicat creu que cal un augment de les inspeccions preventives i no reactives, per intentar evitar aquestes situacions.
 

D'altra banda, la UGT FICA també reclama a les empreses que focalitzin els seus esforços en la prevenció de riscos laborals i que inverteixin en la seguretat i salut dels treballadors. «La pandèmia no pot ser en cap cas una excusa per permetre condicions draconianes», asseguren des del sindicat. 
 

La UGT també assegura que, des de l'any 1997, en què l'Eurostat va publicar les seves primeres estadístiques, l'Estat espanyol és a la cua d'Europa en matèria de seguretat i salut laboral. 
 

Així doncs, «Si volem demostrar que també som ciutadans europeus no podem continuar girant l'esquena a aquesta realitat i molt menys ignorar la desídia de l'administració i la manca d'escrúpols de la majoria d'empresaris d'aquest país», assegura el sindicat en un comunicat que ha fet aquest dilluns lamentant les morts laborals d'aquesta setmana passada i de la resta de l'any.


Comentaris

envia el comentari