Catalunya Diari

Un centenar de forjadors, a la 8a Fira del Ferro Pirinenc

El lema d’aquesta vuitena edició, centrada en l’os bru, és ‘De la Natura a la Forja’ i es realitzarà una escultura de ferro d’un ós bru a mida real

Imatge d'arxiu de la Fira del Ferro Pirinenc. | LleidaDiari.cat

La Vall Ferrera, a Alins, organitza els dies 7,8 i 9 de juliol la vuitena Fira del Ferro Pirinenc amb la voluntat de donar a conèixer les arrels d’aquesta vall del Pallars Sobirà i la importància històrica del ferro, mineral que li dóna el nom. Està organitzada per l’Ajuntament d’Alins, l’Associació de Boscos de Ferro i el Parc Natural de l’Alt Pirineu, comptant també amb el suport de la Diputació de Lleida. La trobada dels forjadors a Alins serveix per intercanviar tècniques per treballar el ferro, realitzar escultures de forja, exposar les seves peces i vendre-les, i promocionar-se. Aquesta vuitena edició batrà rècord de participants amb un centenar de forjadors i forjadores arribats de Catalunya, el País Basc, Aragó, Madrid, Andalusia i País Valencià, que volen mostrar al públic el valor artístic del seu treball amb el ferro. A més a més, aquest any hi participaran també un grup de ferrers professionals d’Ucraïna i d’Argentina.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la nova edició de la Fira del Ferro amb la participació del vicepresident tercer, Gerard Sabarich; de l’alcalde d’Alins, Josep Maria Lladós, i del president de l’Associació de Boscos de Ferro, Xavier Llor. El vicepresident Sabarich ha subratllat que aquesta iniciativa serveix per posicionar un recurs natural i mil·lenari com és el ferro com a destinació turística singular proporcionant als visitants unes noves experiències. En el mateix sentit s’ha manifestat l’alcalde d’Alins, qui ha explicat la importància històrica del ferro i del seu treball en les fargues de la Vall Ferrera com a referent a Catalunya i Aragó.  

Aquesta edició està dedicada a l’entorn de la natura i de la fauna de la Vall, amb el lema 'De la Natura a la Forja'. El Parc de l’Alt Pirineu és l’hàbitat de nombroses espècies, però, sens dubte, hi ha una espècie singular que té un pes determinant pel territori: l’ós bru. Aquest any, tal com ha explicat Xavier Llor es realitzarà un projecte de forja que consistirà en la realització d’una escultura d’un ós bru de mida real, aproximadament 2,5 metres d’alçada, i que representarà un ós dret gratant-se l’esquena contra un tronc d’arbre, d’uns 4 metres aproximadament. La seva ubicació encara està pendent de decidir, però serà segurament als afores d’un dels pobles de la vall.


Comentaris

envia el comentari