Catalunya Diari

Un espai d'activitats per joves i millores a la zona esportiva, les inversions més votades pels veïns de la Seu

Aquesta nova edició ha comptat amb 120 propostes presentades, de les quals 37 van ser validades

A la dreta la tècnica del programa, Judit Cerdaña, i la regidora de participació ciutadana, Anna Vives, a l'esquerra una pantalla on es llegeix pressupostos participatius | LleidaDiari.cat

L'acondiciament d'un espai en l'Espai Jove del Centre Cívic de l'Escorxador ha estat la proposta més votada pels veïns de la Seu en la tercera edició dels Pressupostos Participatius que convoca el consistori. La proposta, que ha rebut 85 vots, detalla adequar un espai on programar activitats culturals i de lleure adaptades a les necessitats i demandes del jovent del territori, d'entre dotze i 25 anys. La inversió d'aquest espai tindrà una dotació de 20.000 euros de la partida de 100.000 que es dediquen als Pressupostos Participatius. Aquesta nova edició en la qual els veïns de la Seu decideixen una de les partides del pressupost de la ciutat ha comptat amb 120 propostes presentades, de les quals 37 van ser validades, 57 van ser descartades per no ajustar-se als criteris tècnics i econòmics i divuit més es van descartar perquè eren repetides. La regidora de participació ciutadana, Anna Vives, ha valorat positivament la participació en l'edició d'enguany en la qual s'han presentat més propostes que en anteriors edicions.

La present edició dels Pressupostos Participatius ha estat marcada per les propostes fetes pel jovent de la ciutat. La segona proposta més votada demana millorar l'skate park de la ciutat i habilitar-hi a més una zona per a fer-hi exercici que representarà una inversió de 25.000 euros. La tercera i la quarta proposta més votades fan referència a inversions en la zona esportiva. Una demana la substitució de les pistes de pàdel de la ciutat, amb un cost estimat de 15.000 euros. I l'altra consisteix a equipar el pavelló poliesportiu amb un nou equip de megafonia, amb un valor de 6.000 euros. La darrera proposta més votada és la que té un pressupost més elevat de totes. Es demana invertir en el soterrament dels contenidors d'escombraries de la plaça de l'arbre de Castellciutat amb un pressupost de 45.000 euros.

Vives ha explicat que un cop rebudes totes les propostes per part de la gent i havent-se fet les votacions, des del consistori s'estudia totes les propostes i algunes d'elles pot ser que s'incorporin al pressupost municipal o les executi l'ajuntament perquè veuen que són prou necessàries. Un total de 330 persones han pres part enguany als Pressupostos Participatius. Una xifra inferior a la de l'any passat, quan hi van prendre part 363 veïns. A la primera experiència, l'any 2015, la xifra havia estat de 243 persones. El cens sobre el qual s'ha treballat, que engloba tots els veïns empadronats a la ciutat i majors de setze anys, constava de 10.297 persones.


Comentaris

envia el comentari