Catalunya Diari

Un restaurant de Balaguer elabora la millor tapa de Catalunya

El Tastet del Reng de Balaguer es va proclamar guanyador amb una creació de terrina de carn amb salsa barbacoa, xili, crema de mango, mel, espècies i escorça de rave japonès
La tapa guanyadora 'Gastrimàrgia' | ESTRELLA DAMM

La final del concurs de la Tapa de l’Any es va celebrar diumenge a Sitges. En aquest certamen es van escollir les tres millors tapes de tota Catalunya entre les dotze propostes que van arribar a la final del concurs. Segons el ‘Diari de Girona’, cadascun dels finalistes van haver de preparar en directe una tapa i presentar-la davant d’un jurat format per quatre professionals del sector. La tapa proclamada guanyadora del concurs Tapa de l’Any va ser 'Gastrimàrgia', del restaurant de El Tastet del Reng de Balaguer. La creació consistia en una terrina de carn amb salsa barbacoa, xili, crema de mango, mel, espècies i escorça de rave japonès com a ingredients principals. 

La segona millor tapa és per a la berlina cruixent de calamar en la seva tinta, de La Notaria de Palamós. I finalment, la tercera guanyadora va ser el flamenquí de jarret farcit de crema de nyàmeres fumades, brie i alfàbrega, del restaurant Axarquia del Prat de Llobregat. 

 

Els membres del jurat van haver de valorar les diverses tapes seguint els criteris de presentació, gust i originalitat. A més, durant les valoracions individuals, els autors havien d’explicar el procés d’elaboració i els aliments utilitzats. La final del concurs Tapa de l’Any va ser conduïda pel xef Nandu Jubany i l'actor Quim Masferrer. Aquest concurs es va fer amb la col·laboració d'Estrella Damm.

 Comentaris

envia el comentari