Catalunya Diari

Una pedregada malmet la collita d’albercocs, prunes i cireres a Sucs

La Paeria valorarà la possibilitat de demanar ajudes fiscals per als productors afectats quan es tingui l’informe per avaluar els danys, que s’iniciarà dilluns

La collita d'albercocs anava molt avançada i ha estat la més afectada a Sucs. | LleidaDiari.cat

Una pedregada molt poc habitual en aquesta època de l'any ha descarregat aquest divendres al vespre en poblacions de la part mitjana i nord del Segrià, afectant les collites a les finques d’albercoquers, pruneres i cirerers de la zona de Sucs, segons l’alcalde de l’Entitat Menor Descentralitzada (EMD) de Sucs, Guillem Boneu.

Malgrat estar pendents de la valoració definitiva, que no es començarà a realitzar fins al dilluns pels tècnics de les companyies d’assegurances, les primeres estimacions assenyalen que la collita dels albercoquers és la que més s’ha vist afectada, ja que anava molt avançada i estava en fruit. També la pruna, malgrat ser una mica més tardana, també s’ha vist seriosament afectada, igual que la collita de cireres. Les pomeres han tingut millor sort, malgrat estar en plena floració.


L’alcalde pedani ha manifestat que la fruita de pinyol és la més perjudicada d’aquesta pedregada inusual pel que fa a l’època de l’any, malgrat que caldrà esperar una setmana, per veure com evolucionen les plantacions. La tempesta també ha afectat als termes de Gimenells, Rosselló, Alguaire, Almenar i Vilanova de Segrià. A Raimat, les plantacions de vinya no s’han deslliurat dels efectes.


Comentaris

envia el comentari