Catalunya Diari

Una pedregada primerenca descarrega a poblacions del Segrià i els pagesos temen afectacions a cirerers i albercoquers

Malgrat tot, encara és d'hora per poder constatar els danys i cal esperar el desenvolupament dels fruits

Una pedregada molt poc habitual en aquesta època de l'any va descarregar aquest divendres al vespre en poblacions de la part mitja i nord del Segrià com ara Gimenells, Sucs, Rosselló, Alguaire, Almenar o Vilanova de Segrià. Segons el president d'Asaja a Lleida, Pere Roqué, es tem que en algunes finques de cirerers i albercoquers de la zona de Sucs i Gimenells hi pugui haver alguna afectació, tot i que encara és d'hora per poder constatar possibles danys i cal esperar el desenvolupament dels fruits. També podria haver tocat alguna nectarina primerenca.

Roqué ha alertat sobretot del fet que és molt inusual que hi hagi tempestes de pedra a finals de març i ha recordat que l'any passat les primeres pedregades significatives a les zones fructícoles de Lleida no es van registrar fins al maig. Segons Roqué, ara els fruits encara són molt petits i cal esperar que passin uns dies i que pugin les temperatures per avaluar exactament el mal que ha fet la pedra. El president d'Asaja a Lleida insisteix que «no és normal que al març s'hagin registrat temperatures tant altes a les comarques de Lleida i això provoca que qualsevol tempesta que ens aparegui al final acabi desenvolupant en pedra». En concret, la calamarsada va caure entre les nou i les deu del vespre d'aquest divendres 31 de març.

Roqué també ha recordat que, un cop comprovades les afectacions, «s'haurà d'analitzar també el tema amb l'assegurança agrària, que normalment per la pedra es contracta durant el mes d'abril».

La pedregada va afectar al municipi de Gimenells. | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari