Catalunya Diari

Unes 2.000 persones participaran en la 5a edició del 'Maria Canals porta cua' a Cervera

S'organitzen activitats al voltant de dos pianos que la Paeria col·locarà per tota la ciutat
Imatge de la presentació del festival a la Paeria de Cervera | LleidaDiari.cat

La Paeria de Cervera presenta la iniciativa 'El Maria Canals porta cua', que aquest divendres col·locarà dos pianos a disposició de tothom que els vulgui tocar a la plaça Major (tot el dia), a la plaça Joan Salat (matí) i al carrer General Güell (tarda). La presentació de la 5a edició d'aquesta festa ha anat a càrrec del paer en cap, Ramon Royes; el regidor de Cultura, Jaume Rossich; el gerent del Concurs Maria Canals, Jordi Vivancos; la directora del Conservatori Professional de Música de Cervera, Estefania Balcells; i el responsable del Departament de Piano del Conservatori, Santi Riu.

  

 

 

Segons el paer en cap, Ramon Royes, «el Maria Canals prestigia encara més l'activitat musical de Cervera». Recorda que la primera edició només va tenir lloc a Barcelona, Bilbao, Madrid i Cervera. Ha destacat també que «el Maria Canals ha col·locat pianos als llocs més emblemàtics de la ciutat com el carreró de les Bruixes, l'església de Santa Maria, Sant Domènec i enguany el carrer General Güell, recentment remodelat». El regidor de Cultura, Jaume Rossich, destaca que la Paeria dóna suport a la iniciativa perquè apropa la música als alumnes de Cervera i comarca, més de 1.000, i la ciutadania en general.

 

Jordi Vivancos posa Cervera com a exemple d'implicació de la Paeria i el Conservatori amb la iniciativa, que aquí aconsegueix l'objectiu del Maria Canals: apropar la música a tothom. Afirma que «li fa molta il·lusió tornar a Cervera, capital musical i pol d'atracció dels municipals del voltant».

Durant el matí, prop d'un miler d'alumnes de totes les edats procedents dels diferents centres educatius de la ciutat: Llar d'infants Arrel, Escola Bressol La Baldufa, Escola Jaume Balmes, Escola Mn. Josep Arques, Escola Les Savines, Institut Antoni Torroja i Institut La Segarra, i també de la comarca: Escola Estel de Sant Guim de Freixenet i Ramon Faus de Guissona, protagonitzaran una activitat educativa a l'entorn dels pianos. Enguany aquesta edició estarà dedicada a la música programàtica, representació d'imatges mitjançant la música. Arran d'això les sessions didàctiques dels instituts aniran a càrrec de Daniel Ligorio; i per als més petits hi ha la companyia Campi Qui Pugui, que acompanyats del piano amb Santi Riu, representaran el conte 'Pere i el llop', de Prokòfiev.

 

La tradició musical de Cervera es farà palesa durant tota la tarda amb actuacions al piano de diferents alumnes del Conservatori Professional de Música que, sols o acompanyats d'algun grup de cambra del municipi, oferiran als passejants múltiples actuacions al piano. Entremig, també hi haurà espai per tal que tothom que ho desitgi pugui gaudir de tocar els pianos i de la seva sonoritat en dos dels indrets més especials del municipi.

 

Finalment, al vespre, el virtuós pianista Daniel Ligorio oferirà una classe magistral a la plaça Major, seguida d'un recital a les 19.30 hores al piano situat al carrer General Güell. Per participar s'ha de penjar un vídeo tocant el piano en acústic al canal Youtube del Concurs Maria Canals acompanyat d'un comentari explicant perquè us agrada tocar el piano. L'intèrpret del millor vídeo rebrà un premi al Palau de la Música, una visita guiada en aquest edifici i la possibilitat d'actuar amb els guanyadors dels diferents concursos.Comentaris

envia el comentari